Fahrettin Altun'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması: 'Bu iş bitti'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, geçtiğimiz günlerde feshedilen ve Türkiye’de gündemin birinci sırasına yerleşen İstanbul Sözleşmesinin fesih bildiriminin Avrupa Konseyi Sekreteryası’na ulaştığını açıkladı.

GÜNDEM 27.03.2021, 09:56 28.03.2021, 09:04
Fahrettin Altun'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması: 'Bu iş bitti'

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle feshedilen İstanbul Sözleşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu. 

“Bu iş bitti”

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararını değerlendiren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bu iş artık bitti. Sözleşme feshi bildirimimiz, Avrupa Konseyi Sekreteryası’na ulaşmıştır. Avrupa Konseyi Anlaşmalar Bürosu tarafından bize yapılan bildiride, sözleşmenin 1 Temmuz tarihinden sonra Türkiye için yürürlükten kalkacağı teyit edildi.” ifadelerini kullandı.

"Yazıklar olsun sana!"

Sözleşmeden çekilme kararına ilişkin eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e cevap veren Fahrettin Altun, İstanbul Sözleşmesi’nden yalnızca meclis kararıyla çıkılabilir konusuna açıklık getirdi. Özgür Özel için “CHP tarihinde görülen en beceriksiz parti kişisi” ifadesini kullanan Altun, sözleşmeden yalnızca meclis kararıyla çıkılabileceği sözlerinin gerçeği yansıtmadığını, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmeden önce yürütmeyi temsilen Bakanlar Kurulu’nun bu kararı alabildiğini söyledi.

Yeni dönemde yürütmeyi Cumhurbaşkanının temsil ettiğin vurgulayan Fahrettin Altun, “Meclisin yaptığı ve milletin referandumla kabul ettiği yönetim sistemimizden habersiz olan bu zavallı kendine göre bir hukuk dersi vermeye çalışıyor. Parmak sallayıp tehdit ediyor. Yazıklar olsun sana” ifadelerine yer verdi.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda Özgür Özel’e, “Milletin iradesine parmak sallama, bu iş bitti” sözlerini kullanan Altun, her şeyin usulüne uygun ilerlediğini belirtti.

Yorumlar (0)