Facebook’un kurucusu 2 çocuğuna da kodlama öğretiyor

Facebook’un kurucusu olan Amerikalı milyarder Mark Zuckerberg’in Çin asıllı eşi Priscilla Chan, henüz ve 4 ile 5 yaşlarında olan 2 çocuğunun da kodlama eğitimi aldığını açıkladı.

GÜNDEM 26.10.2021, 12:19
Facebook’un kurucusu 2 çocuğuna da kodlama öğretiyor

Dünyanın en büyük sosyal mecralarından biri olan Zacebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in çocukları daha okula bile başlamadan babalarının yolundan yürümeye başladı.

Zuckerberg’in eşi Priscilla Chan 4 yaşındaki August ve 5 yaşındaki Maxima’nın babalarından bilgisayar kodlamasını öğrendiğini belirtti.

Erkenden yola çıktılar

Aynı zamanda çocuk doktoru olan ve eşi ile Harvard Üniversite’sinde öğrenciyken tanışan Chan, kızları August ve Maxima’ya babası Zuckerberg’in ‘uyku rutini’ olarak bilgisayar kodlaması öğrettiğini açıkladı.

Chan, “Uyku vakti geldiğinde zaman zaman kitap okurlar, zaman zaman da kodlama yaparlar. Mark, August 3 yaşına bastığından beri kodlama yapıyor” dedi.

Eşini okuldayken ilk gördüğünde onun biraz ‘asi’ olduğunu düşündüğünü söyleyen Chan, Zuckerberg ile birkaç randevunun ardından sevgili olduklarını ancak zamanla onun düzenlemeler ile kurallara hiç dikkat etmemesinin kendisini bazen dehşete düşürdüğünü ifade etti.

Yorumlar (0)