"FaceApp" ile dolandırıcılık!

FaceApp'tan dolandırıcılık başladı. FaceApp uygulamasıyla oluşturduğu yaşlandırılmış fotoğrafını kullanarak dolandırıcılık yapan kişi Ankara’da yakalandı.

GÜNDEM 25.07.2019, 09:35
"FaceApp" ile dolandırıcılık!

Yaşlandırma, gençleştirme ve cinsiyet değiştirme gibi yüz değiştirme filtreleri sunan FaceApp uygulamasıyla oluşturduğu yaşlandırılmış fotoğrafını kullanarak dolandırıcılık yapan kişi Ankara’da yakalandı.

FaceApp uygulamasıyla oluşturduğu yaşlandırılmış fotoğrafını kullanarak sosyal medya hesaplarından farklı ürünlere ilişkin sahte satılık ilanlar veren ve bu yöntemle çok sayıda kişiyi dolandıran kişi, Ankara polisi tarafından bir eğlence mekânında yakalandı.

Başkentte Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık iki yıldan bu yana 57 ayrı dolandırıcılık suçundan aranan Uğur E'nin bu kez de FaceApp uygulamasıyla dolandırıcılık yaptığını belirleyerek takibe aldı.

Sosyal medya hesapları Instagram ve Facebook’tan çeşitli ürünlerle sahte satılık ilanları veren Uğur E'nin FaceApp uygulaması ile kendini yaşlandırarak oluşturduğu fotoğrafını kullandığı, bu sayede ağına düşürdüğü kişilerin güvenini kazanarak dolandırdığını tespit edildi.

İnternet ortamında yayımladığı ilanlarda inşaat malzemeleri ve konteynerler ile asker ve polisler için bot ve silah kılıfı gibi ürünler sattığını ileri süren ve bu ürünlere ilişkin sahte fotoğraflar kullanan Uğur E'nin farklı illerde görevli birçok asker ve emniyet personelini de ağına düşürdüğü belirlendi.

İçlerinde Afrin'de görev yapan güvenlik güçlerinin de bulunduğu birçok kişiden "kapora" ve "ürün bedeli" adı altında banka havalesi ile para alan Uğur E'nin daha sonra izini kaybettirdiği tespit edildi.

Türkü zaafı, FaceApp dolandırıcısını yakalattı!
 
FaceApp dolandırıcılık zanlısının, kardeşinin kimlik bilgilerini kullanarak yakalanmaktan kurtulduğunu ve FaceApp dolandırıcılığından elde ettiği parayı türkü söylenen bar ve eğlence mekânlarında harcadığını belirleyen polis ekipleri, FaceApp dolandırıcılık zanlısı Uğur E'nin izini buldu.

FaceApp dolandırıcılığı zanlısı Uğur E'nin türkü dinlemek için eğlence mekânına gittiğini belirleyen polis ekipleri, tespit edilen adrese baskın düzenledi.

FaceApp dolandırıcılığı zanlısı Uğur E, polis rozetlerini gösteren ekiplere "Siz ciddi misiniz?" diyerek karşılık verdi.

Yakalanmış olmanın neticesinde büyük şaşkınlık yaşayan FaceApp dolandırıcılık zanlısı Uğur E, hakkındaki suçlamaları öğrenince "Vallahi ben yapmadım, başkasıyla karıştırıyor olmayasınız." Diye karşılık verdi.

FaceApp dolandırıcılık zanlısı Uğur E. gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. FaceApp dolandırıcılığı zanlısı Uğur E. bekçilik yaptığını, ekmeğinin peşinde ve suçsuz olduğunu, aranmasının bulunmadığını ileri sürdüğü, daha sonra suçunu itiraf ederek, "Ne yapayım onlar inanmasaydı, kimsenin parasını zorla almadım ki." İfadelerini kullandığı öğrenildi.

Yorumlar (0)