Eyüpsultan savaş alanına döndü! 17 araca çarpıp kaçtı

İstanbul Eyüpsultan’da dün hareketli bir gece yaşandı. İddiaya göre bir İETT otobüsünün şoförü, ara sokakta park halinde bulunan 17 araca çarparak bölgeden kaçtı. 

GÜNDEM 18.06.2022, 12:48
Eyüpsultan savaş alanına döndü! 17 araca çarpıp kaçtı

Edinilen bilgiye göre 34 HK 3374 plakalı bir İETT otobüsü, gece saatlerinde Canan Sokak’a giriş yaptığı esnada kontrolden çıkarak bölgede park halinde bulunan araçlara peş peşe çarpmaya başladı. Toplam 17 araca çarpan otobüs şoförü, ardından panikleyerek bölgeden kaçtı. 

Araç sahipleri evlerinden çıkarak sokağa koştu

Yaşanan olayda, bölgede park halinde bulunan otomobil, kamyonet ve ambulans gibi pek çok araçta maddi hasar meydana geldi. Bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay anında herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı tespit edildi. Kaza sonrası büyük panik yaşayan araç sahipleri, evlerinden çıkarak sokağa koştu. Bazı araç sahiplerinin öfkesine hâkim olamadığı görüldü. 

“Otobüs tüm araçlara vura vura ilerliyordu”

Olay anını anlatan mahalle sakini Hidayet Tayfur, büyük bir sesle yerlerinden fırladıklarını dile getirerek, “Ben sokağın en uç kısmında oturuyorum. Çok büyük bir ses duyduk. Hemen korkuyla balkondan baktım. Bir otobüsün son derece hızlı şekilde ilerlediğini gördüm. Sokakta bazı insanlar vardı, bağırarak uyardım. O sayede canlarını kurtardılar. Otobüs tüm araçlara vura vura ilerliyordu. En son araca da çarpınca durdu. Şoför korkmuş, otobüsü bırakıp çekmiş gitmiş. Kendisini ben göremedim. Hiçbir insana çarpmadı ama araçlarda ciddi maddi hasar meydana geldi. Bu sokakta herhangi bir otobüs durağı yok. Neden buraya giriş yaptı anlamadım” şeklinde konuştu. 

“Diyecek söz bulamıyorum”

Aracı hasar gören vatandaşlardan Gökhan Demirci ise büyük bir şok içerisinde olduğunu dile getirerek, “Ben hala yaşananlara inanamıyorum. Olay anını net şekilde göremedim. Sağdan soldan ne olduğunu duyuyoruz. Sanırım otobüs önce tabelalara çarpmış. Ardından sokağın içine girip, önüne gelen tüm araçlara çarpıyor. Ben aracım da ne yazık ki hasar görenlerden biri oldu. Aracımın hem arka tarafından hem de ön tarafından maddi hasar meydana geldi. Gerçekten çok üzgünüm. Diyecek söz bulamıyorum. Kendisi de olaydan sonra korkup kaçmış. Kısa sürede bulunur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

“Tüm araç sahipleri burada ne yapacaklarını şaşırdılar”

Aracında maddi hasar oluşan bir diğer isim olan Mustafa Demirtürk ise yaptığı açıklamada, “Ben buraya bir kafede çay içmek ve kafa dağıtmak için gelmiştim. Arabayı buraya bıraktık, sonrasında kafeye geçtik. Çok büyük bir gürültüyle yerimizden fırladık. Bir belediye otobüsü önüne gelen tüm araçlara çarparak ilerlemiş. Hasar gören arabalardan biri de benim arabam. Sanırım çarpan kişinin kimliği henüz belli değil. Kazadan sonra muhtemelen korktu. Otobüsü de bırakıp kaçmış. Ama en kısa sürede bulunur muhtemelen. Hepimiz çok üzgünüz. Tüm araç sahipleri burada ne yapacaklarını şaşırdılar. Bazıları oldukça öfkeliydi” dedi. 

Yorumlar (0)