EYT’deki son gelişme Twitter'da

Yaklaşık 6 milyon 300 bin vatandaşı ilgilendiren, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna ilişkin çıkacak kararlar merakla takip ediliyor.

GÜNDEM 31.10.2019, 16:23 31.10.2019, 17:22
EYT’deki son gelişme Twitter'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT mağduru olduğunu bildiren bir vatandaşın, “EYT” çıkacak mı sorusunu cevaben Erdoğan, “Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur” ifadesinde bulunmuştu.

Erdoğan’ın bu yanıtına karşılık olarak “Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?” yanıtını veren kadına Erdoğan, “Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur” dedi ve daha sonra “toplantıya geç kalıyorum” diyerek buradan ayrıldı.

EYT’de son durum

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’a yaptığı basın toplantısında, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığı soruldu. Ağbal, “2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi.” cevabını verdi.

Twitter'da trend oldu

Yorumlar (0)