“EYT ne zaman yasa haline gelecek?”: Numan Kurtulmuş açıkladı

“EYT ne zaman yasa haline gelecek?” sorusuna cevap veren AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, konu hakkındaki işlemlerde artık sona geldiğini ifade etti.

GÜNDEM 01.12.2022, 13:59 02.12.2022, 09:44
“EYT ne zaman yasa haline gelecek?”: Numan Kurtulmuş açıkladı

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT ve asgari ücret konusu için çalışmalar yoğunluk kazandı. Birçok kişi tarafından farklı yorumlanan EYT konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den bir açıklama gelmişti. “Emekçileri enflasyona ezdirmeyeceğiz" şeklinde açıklama yapan Bilgin, çalışmaların devam ettiğini açıklamıştı.

“Cumhurbaşkanımız konuyu basın ile paylaşacak”

Konu ile ilgili farklı bir bilgilendirme ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı.

Bir televizyon kanalında kendisine yöneltilen "EYT ne zaman yasalaştırılacak?" sorusunu cevaplayan Kurtulmuş, "Söz konusu durum, uzun bir vakittir hükümetin masasında bulunan bir husustur. Bu konu ile ilgili tüm teknik ayrıntıların çalışması Çalışma Bakanlığımızca gerçekleştirildi. Kısacası EYT’de sona gelindi. Bazı rötuşlar uygulanacak ve bu şekilde kamuoyu ile paylaşılacak. Bu konuda meclis takvimi ile ilgili bir konu. Cumhurbaşkanımız konuyu basın ile paylaşacak. Önemli bir husus olduğunu hepimiz net bir şekilde biliyoruz. EYT’de son noktaya doğru geldik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)