EYT düzenlemesi bugün TBMM'ye geliyor: İlk maaşlar ne zaman yatacak?

EYT düzenlemesinin bugün TBMM'de ele alınacağı öğrenildi. Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağı merak ediliyor. Peki EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alacak? Detaylar haberde...

GÜNDEM 30.01.2023, 09:13 Hakan Öksüz
EYT düzenlemesi bugün TBMM'ye geliyor: İlk maaşlar ne zaman yatacak?

TBMM'de bu hafta kritik konular ele alınacak. Bu konulardan birinin de EYT düzenlemesi olduğu öğrenildi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkındaki düzenlemenin TBMM'ye bugün sunulacağı bildirildi. Meclis Başkanlığına sunulacak düzenlemeyle birlikte EYT probleminin çözümüne ilişkin kritik bir dönemecin aşılacağı kaydedildi. 

Yaş engelinin bulunmadığı açıklanmıştı

9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanları kapsayan düzenlemeden yaş engelinin olup olmayacağı uzun süre tartışılmıştı. Yaş engelinin bulunmadığının açıklanması, EYT'li vatandaşları rahatlatmıştı. Düzenlemenin bir an önce Meclis'e gelmesini isteyen EYT'liler, ilk emekli aylıklarını alacakları tarihi merak ediyordu. 

EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alacak?

Bugün TBMM'ye gelecek düzenlemeden faydalanacak kişi sayısının yaklaşık 2 milyon 250 bin olduğu kaydedildi. Düzenleme ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelecek. Bu aşamanın geçilmesinin ardından Genel Kurul'da masaya yatırılacak düzenlemenin, şubat ayında yasalaşacağı tahmin ediliyor. EYT'li vatandaşların ilk maaşları ise 1 Mart'ta hesaplara yatacak.

Yorumlar (0)