Eylemlerin planlayıcısıydı: PKK'lı terörist Hanım Demir yakalandı

Terörist Hanım Demir’i hedef alan, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla ilgili detaylar ortaya çıktı.

GÜNDEM 04.07.2022, 11:46 04.07.2022, 14:34
Eylemlerin planlayıcısıydı: PKK'lı terörist Hanım Demir yakalandı

Sınır ötesi operasyonlarla teröristleri etkisiz hale getiren Türkiye, başarılı harekâtlarına bir tanesini daha ekledi. Milli İstihbarat Teşkilatınca Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara bölgesinde, operasyon gerçekleştirildi.

Irak'ın kuzey bölgesine operasyon yapıldı

Operasyon çerçevesinde, terör yapılanmasının silahlı eylemlerinin verildiği sözde HPG-PKK konseyi mensubu ve örgütün kadın birliği YJA-STAR'ın üst düzey yöneticisi olan Hanım Demir (kod adı Berfin Nurhak) etkisiz duruma getirildi.

MİT takibe aldı

Edinilen bilgilere göre, terör yapılanması üyesi Hanım Demir, Irak’ın kuzeyinde bulunan bölgede MİT tarafından izlemeye alındı.

Örgüt gruplarıyla düzenlenecek görüşmenin yerinin belirleyen MİT, Demir'e gerçekleştirilecek operasyon için eyleme geçti. Demir ile yanında bulunan teröristler, Irak'ın kuzeyinde oluşturulan operasyonla birlikte Gara'da etkisizleştirildi.

Eylem planlarının içerisindeydi

Demir'in, 1990'lı senelerde terör örgütü PKK'nın üyesi olduğu ve güvenlik kuvvetlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerin planlayıcıları içerisinde bulunduğu tespit edildi.

Örgüt kadrolarına ideolojik ve silahlı eğitim

Örgüt içerisindeki terörist eylemlerini Gara ve Sincar'da gerçekleştiren Demir'in örgütün birliklerine silahlı ve ideolojik eğitimler verdiği öğrenildi.

MİT’in 2021 senesinde “Sofi Nurettin” mahlaslı Halef el Muhammet’i yakalamasının sonrasında terörist Demir'in, örgüt tarafından onun görevini devraldığı belirlendi.

Yorumlar (0)