Eylem hazırlığının fotoğrafını çekmiş!

Bursa'da DEAŞ militanının bomba hazırlarken çektirdiği fotoğrafları bulundu.

GÜNDEM 17.08.2020, 16:25
Eylem hazırlığının fotoğrafını çekmiş!

Bursa ilinin İnegöl ilçesinde düzenlenen operasyonda bombalı eylem hazırlığı yaparken yakalanan DEAŞ terör örgütü militanı ile onunla bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişinin sorgusu devam ederken ilginç bilgilere de ulaşıldı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ekipleri, bombalı eylem hazırlığı yaptığı sırada yakalanan DEAŞ üyesi M.A'nın cep telefonunda da incelemede bulundu.

M.A. isimli DEAŞ militanının telefonunda maskeli olarak bomba yapma çalışmasına dair fotoğrafları bulundu.

Ele geçirilen fotoğrafta çok sayıda fişek, kablo ve düzenek görülüyor. Fotoğraf, DAEŞ militanının bomba hazırlamaya çalışırken çekildiği değerlendiriliyor.

bursa inegöl deaş bomba eylem hazırlık terörist

Olay

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Temmuz ve Ağustos aylarında 5 mobilya imalathanesinin kundaklanmasına yönelik soruşturma yürüten polis ekipleri, inceledikleri kamera kayıtlarından yola çıkarak M.A. isimli zanlıya ulaşılmış ve şüphelinin evine gerçekleştirilen baskında, çok sayıda gizli bölmede DEAŞ'a ait sözde "bayrak" denilen paçavralar, 3 adet el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği, canlı bomba eyleminde kullanılan yelek ve bomba yapımında kullanılan materyaller bulunmuştu. DEAŞ militanı M.A ve M.A. ile bağlantılı olduğu tespit edilen 5 zanlı yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (1)
Cenk Alp 4 yıl önce
Elinde patlasaymış keşke