Eylem hazırlığındaki 4 terörist yakalandı

Suriye Tel Abyad'da eylem hazırlığındaki bölücü terör örgütü PKK/YPG'li 4 terörist yakalandı.

GÜNDEM 22.01.2020, 11:20
Eylem hazırlığındaki 4 terörist yakalandı

MSB (Millî Savunma Bakanlığı), Suriye'nin kuzeyinde bulunan Rakka iline bağlı Tel Abyad ilçesinde eylem hazırlığı yapan bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu 4 teröristin silah ve mühimmatlarıyla birlikte yakalandığını açıkladı.

Komandolar operasyon düzenledi

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekatı Bölgesi'nde bulunan, Rakka ilinin Tel Abyad ilçesinde bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristlerin gizlendikleri evlere komandolar tarafından operasyon düzenlendi.

Kısa süre sonra eylem yapacaklardı

Eylem hazırlığı içinde oldukları ve kısa süre sonra bu eylemlerini uygulamaya koymayı planladıkları belirlenen bölücü terör örgütü PKK/YPG'li 4 teröristin yakalandığı operasyonlarda, 3 AK-47 piyade tüfeği ve bunlara ait 15 şarjör, bir tabanca, bir hücum yeleği, 13 bilgisayar, 3 milyon 990 bin Suriye parası ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 

Zırh delen mermiler...

Millî Savunma Bakanlığının açıklamasında, ele geçirilen mühimmatın bir kısmının zırh delici özellikte olduğu ve 3 AK-47 piyade tüfeğinin ateş etmeye hazır şekilde dolu olarak bekletildiği bildirildi.

Yorumlar (0)