Evlere ekmek dağıtımı başladı

İçişleri Bakanlığı, evlere ekmek dağıtımının Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla başladığını bildirdi.

GÜNDEM 11.04.2020, 11:14 11.04.2020, 12:36
Evlere ekmek dağıtımı başladı

"Evde canım çok sıkılıyor" diyerek kendini parklara atıp izolasyon nöbetini tüm Türkiye'ye tutturan bencil vatandaşların yol açtığı 2 günlük sokağa çıkma yasağı başladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı krize neden oldu.

Zamanlama konusunda eleştirilen İçişleri Bakanlığı, soruna çözüm bulmak amacıyla Vefa Sosyal Destek Grubu'nu görevlendirdi.

Genetiğinde "kıtlık korkusu" bulunan bir ülkenin halkına, yasağa birkaç saat kala "son dakika" olarak duyurulan "Sokağa çıkma yasağı" haberi dün gece milyonların kendilerini evlerinden sokaklara atmasına ve sosyal mesafe kuralını yerle bir etmesine neden olmuştu.

Haftalardır Sağlık Bakanlığı koordinesinde yürütülen tedbirleri iki saat içinde alt üst eden İçişleri Bakanlığı, tüm televizyonları ortak yayına geçirerek yasağı "serbestliklerden başlayarak yasağa doğru" duyurmamasının ve yasağa iki saat kala ilanda bulunmasının yarattığı sorunla boğuşuyor.

Halkın büyük korku içinde sokaklara çıkması ve açık olan ne kadar gıdaya dönük işyeri varsa önünde uzun kuyruklar oluşturması sonrası canlı telefon bağlantılarıyla kanal kanal gezerek halka tedirgin olmalarına gerek olmadığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm bu yayınlarda üst üste gaf yapmış, sorulan ve cevapları olmayan bazı sorulara "Bunlara takılmaya gerek yok" gibi cevaplar vermişti. Soylu, "Zaten herkes gerekli stok yaptı" diyerek de "Devletimiz bizi aç bırakmaz" diyerek stokçuluk yapmayan milyonlarca vatandaşı şaşırtmıştı.

Fırınları ve fırın çalışanlarını yasaktan muaf tutan İçişleri Bakanlığı, vatandaşın ekmeğe nasıl ulaşacağına dair de formül üretmediği için çareyi son dakika Vefa Sosyal Destek Grubu'nu sahaya sürmekte buldu.

Vefa Sosyal Destek Grubu'nun kapı kapı gezerek vatandaşa ekmek yetiştirme yarışı da başlamış oldu.

Dağıtımın sorunsuz sürdüğü açıklandı

2 günlük sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından yasak kapsamındaki 31 ilde, valilik ve kaymakamlıkların planlaması doğrultusunda başlatılan ekmek dağıtımının sorunsuz şekilde sürdüğü belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta, il sınırları içinde 2 gün sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından vatandaşların sıkıntı yaşamaması için çalışmalar yoğunlaştırdı. Bu kapsamda, yasak kapsamı dışındaki fırın işletmeleri ekmek üretimine devam ederken fırın çalışanları ile Vefa Sosyal Destek Grupları, ekmek ihtiyacı olan vatandaşların evlerine dağıtım yapıyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yasak kapsamındaki illerde ekmek dağıtımının, vali ve kaymakamlar tarafından yapılan planlama doğrultusunda başta fırınların kendi araç ve personeli olmak üzere Vefa Sosyal Destek Grubu vasıtasıyla başlatıldığı, dağıtımın sorunsuz şekilde ilerlediği kaydedildi.

Yorumlar (0)