Evlat nöbetindeki aileler 771.günde de çocuklarından vazgeçmiyor

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia ettikleri çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın önünde sürdürdükleri evlat nöbetinde 771 günü geride bıraktı. Aileler hala ısrarla çocuklarının geri geleceği düşüncesiyle eylemlerine devam edeceklerini söylüyor.

GÜNDEM 12.10.2021, 17:31 13.10.2021, 15:33
Evlat nöbetindeki aileler 771.günde de çocuklarından vazgeçmiyor

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda 771 gündür devam ettirdikleri evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi ilk günkü gibi büyük kararlılıkla devam ediyor.

Siirt’in Şirvan ilçesinde 2014’de muhtarlık ve koruculuk görevlerini yapmakta olan baba Nurettin Ödümlü, “Ben devletimi çok seven bir vatandaşım. Bunun için terör örgütü benim oğlumu dağa kaçırdı” açıklamasını yaptı.  

2 senedir nöbette

Oğlu Yusuf 17 yaşındayken Siirt’in Şirvan ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından kandırılıp dağa götürüldüğünü iddia eden Nurettin Ödümlü, tam 771 gün boyunca her gün buraya gelip eylem yaptığını belirtti.  

Acılı baba, "Olay 2014 Temmuz’unda yaşandı. Çocuğumu kandırıp dağa götürdüler. Ben devletimi çok seviyorum, bu nedenle yaptılar. Ben oğlumu geri alana kadar da bu nöbetimden vazgeçmeyeceğim” açıklamasını yaptı ve oğluna da geri gelmesi konusunda çağrı yaptı.  

Yorumlar (0)