Evlat nöbetinde 42. buluşma: Bir aile daha çocuğuna kavuştu

Diyarbakır annelerinin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki bekleyişleri devam ediyor. Kararlılıkla sürdürülen eylemde Gülperi ve Esat Akdaş çiftinin oğulları, ikna çalışmalarının ardından terör yapılanmasının elinden kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

GÜNDEM 01.06.2023, 15:31
Evlat nöbetinde 42. buluşma: Bir aile daha çocuğuna kavuştu

PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonları aralıksız olarak sürdürülürken, Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri çerçevesinde dağa götürülen çocukların aileleriyle de temasa geçerek ikna çalışmaları devam ediyor. Bu noktada ekipler, 8 sene öncesinde örgüt tarafından dağa götürülen Mehmet Akdaş'ın ailesine dönmesi için çalışmalar sağladı.

292. aile oldu

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen ikna çalışmalarının ardından terör örgütünden kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim olan Mehmet Akdaş (28), merkez ilçesi Sur’da bulunan tarihi İçkale'de gerçekleştirilen buluşmada, ailesiyle bir araya gelmenin sevincini yaşadı.

Diyarbakır annelerinin uzun süredir devam ettirdiği evlat nöbetine 292. aile olarak dahil olan anne Gülperi ve baba Esat Akdaş, 8 yılın ardından kavuştukları evlatlarına sarılıp gözyaşı döktü.

Uzunca bir sürenin ardından oğullarıyla tekrar bir araya gelen Akdaş ikilisi, çok mutlu olduklarını ifade ederek güvenlik ekiplerine teşekkürlerini sundu.

Akdaş ailesinin çocuklarına kavuşmasının ardından evlatlarını terörün pençesinden alan aile sayısı 42'ye çıktı.

Yorumlar (0)