Evlat nöbeti tutan bir aile daha evladına kavuştu

Terör örgütü PKK tarafından çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ve tam 795 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde nöbet tutan ailelerden birinin daha hasreti sona erdi. Evlat nöbeti tutan 33. aile olan Görmez Ailesi, bundan 8 yıl önce terör örgütüne katılan ve dün teslim olan oğlu Halil İbrahim Görmez’e kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

GÜNDEM 05.11.2021, 17:24 06.11.2021, 09:39
Evlat nöbeti tutan bir aile daha evladına kavuştu

Diyarbakır artık sembolleşen ve çocuklarını PKK’dan almaya çalışan annelerle özdeşleşen evlat nöbetinde bir ailenin daha yüzü güldü. İkna yolu ile terör örgütünün pençesinden kurtulup teslim olan Halil İbrahim Görmez’in ailesi ile ilk buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

Bu buluşmanın gerçekleşmesi ile birlikte 33.aile de çocuğuna kavuşmuş oldu. Ailelerin direnişi ilk günkü gibi kesintisiz bir şekilde devam ederken diğer ailelere de moral oldu.

 8 sene sonra ikna yoluyla teslim oldu

 Jandarma Genel Komutanlığı ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından yapılan ikna çalışmaları sonucunda 2013 yılında terör örgütüne katılmış olan   Halil İbrahim Görmez güvenlik güçlerine teslim olmaya karar verdi.

Anne Görmez diğer annelere çağrı yaptı

Habur Sınır Kapısı’ndan gelerek güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensubu, önce Diyarbakır’a getirildi. Diyarbakır İçkale’de buluşan Halil İbrahim Görmez ve ailesi sevinçli anlar yaşadı.  

  Anne Özlem Görmez oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkürlerini iletti. Ayrıca çocukları dağda olan annelere de çağrı yaparak “Gelin evlatlarımızı kursa kuşa yem etmeyelim” dedi.

Yorumlar (0)