Evlat hasretinde 858’inci gün: Ailelerin sayısı 250’yi buldu 

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirterek HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemine başlayan aileler, 858’inci gününde de evlatlarının kokusuna hasret yaşıyor. Gece gündüz HDP binası önünde evlatları için nöbet tutan ailelere bugün Hakkari’den gelen bir aile daha katıldı ve böylelikle acılı ailelerin sayısı 250’ye yükseldi. Aileler, teröre lanet yürüyüşü düzenleyerek PKK ve HDP aleyhine sloganlar attı. 

GÜNDEM 27.12.2021, 15:37 28.12.2021, 13:10
Evlat hasretinde 858’inci gün: Ailelerin sayısı 250’yi buldu 

Çocuklarının PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığını ifade ederek HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemine başlayan ailelerin sayısı bugün itibarıyla 250’yi buldu. 250’nci aile, Hakkari’den Diyarbakır’a gelerek resmi olarak eylemine başladı.  



Kardeşi, 2015’te PKK’ya katıldı 

250’nci aile olarak eyleme katılan Adil Timur, gece saatlerinde Diyarbakır otogarında acılı aileler tarafından karşılandı. Koronavirüs testi yapılan Timur, negatif çıkan sonucu sonrasında aileler arasına katıldı. Kardeşi Nurettin Timur’un 2015 senesinde PKK’ya katıldığını ve o dönemde henüz 23 yaşında olduğunu belirten Adil Timur, 6 senedir kardeşinden haber alamadığını bildirdi. Ağabey Timur, şunları dile getirdi: “Kardeşim 2014 senesinde vefat etti. Bir sene sonra da kardeşim gitti. Ondan bir daha haber almadık. Buradan beni görüyorsa, duyuyorsa gelsin; güvenlik güçlerine teslim olsun. Sıcak yuvasına kavuşsun. Kardeşim gelene kadar buradan ayrılmayacağım.” 



Teröre lanet yürüyüşü düzenlendi 

Evlat nöbetinin 858’inci gününde 250 kişilik eylemci grubu teröre lanet yürüyüşü düzenledi. AK Parti’nin Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun da eşlik ettiği yürüyüşte PKK ve HDP aleyhine sloganlar atıldı. 



Yorumlar (0)