Evladı PKK terör örgütünün elinde olan anne nöbetini sürdürüyor

Bundan 6 yıl önce 15 yaşındayken Muş’ta çocuğunun kandırılarak dağa götürülmesinden ve terör örgütüne katılmasından HDP’yi sorumlu tutan anne Naciye Sönmez Yıldız, oğlunun geri dönmesini bekliyor

GÜNDEM 05.10.2021, 13:32 06.10.2021, 14:50
Evladı PKK terör örgütünün elinde olan anne nöbetini sürdürüyor

2015 yılında Bitlis’in Tatvan ilçesinde kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Osman Sönmez Yıldız’a kavuşmanın hayali ile yaşayan anne Naciye Sönmez Yıldız, bugünü iple çekiyor. Oğluna olan hasretini elinde tuttuğu fotoğrafla gidermeye çalışan anne asla ümidini kaybetmeden her gün nöbetine devam ediyor.

 Tatvan’da 3 yıl kalıp Muş’a yerleştiğini söyleyen anne, oğlunun Tatvan’da eğitim gördüğü sırada çevresindekiler tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia etti. Bir hastalığı nedeniyle oğlu için bu zamana kadar bir şey yapamadığını söyleyen Yıldız, kendisine 2 yıl sonra haber geldiğini ifade ederek çocuğunun kaçırıldığını söylediklerini anlattı.

“HDP ne istiyor?”

O zaman ameliyat olduğu için oğlu için hiçbir şey yapamadığını söyleyen Naci Sönmez Yıldız, “Ben çocuğumun yaşadığına inanıyorum. İnşallah bana dönecek. Allah HDP’yi kahretsin. Bu HDP bizlerden ne istiyor? 15 yaşındaki çocuk ne bilir ki onu kaçırdılar. Devletimiz çok güçlüdür. Bulunacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.  

Oğlu Osman’a da bir çağrı yapan anne “Seni özledim, seni çok seviyorum. 6 yıldır seni görmedim, konuşamadık, hasret çekiyorum. Gece yattığımdan anlamıyorum, gündüz yemek yiyorum anlamıyorum, nasıl olduğumu bilmiyorum” dedi.

Nöbetim sürecek

  Her akşam oğlu Osman’ın rüyasına girdiğini anlatan anne oğlunun geleceğini söylediğini belirtiyor. Ben çocuğumu geri istiyorum. Son çocuk dağdan inip ailesinin yanına gelene kadar bu nöbeti sürdüreceğim. Bizim devletimiz bu çocukların babasıdır” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)