Evine gelen tebligatlara zamanında itiraz edemeyince hayatı karardı

Isparta’da ikamet eden 72 yaşındaki Ayşe Tunçbilek, salgın sürecinde evinde olmadığı için tanımadığı bir kişinin gönderdiği haciz tebligatlarını teslim alamadı ve bu tebligatlara zamanında yanıt veremedi.

GÜNDEM 12.01.2022, 17:52 12.01.2022, 18:34
Evine gelen tebligatlara zamanında itiraz edemeyince hayatı karardı

İtiraz edemediği için 500 bin lira borçlandırılan ve emekli maaşı haricindeki bütün mal varlığına haciz geldiğini öğrenen kadının ‘gecikmiş itirazı’ kabul görmedi. Avukatı yoluyla söz konusu borca itiraz eden kadın yerel mahkemeden olumlu bir netice alamadı. “72 yaşındayım, yardım bekliyorum, kimseye borcum yok'' diyen kadın, istinaf mahkemesinden çıkacak kararı bekliyor.

Tebligatlara zamanında itiraz edemedi hayatı karardı

2020’nin Mart ayında, Kovid-19 pandemisinin başlangıcında 65 yaş üstü olması sebebiyle bakıma ihtiyacı olan yaşlı kadın, farklı bir adresteki kızının yanına gitti. Bu süre içinde bir yıl boyunca sokağa çıkma yasakları nedeniyle dışarı çıkamayan ve ikamet adresini değiştiremediğini ifade eden Ayşe Tunçbilek, kimden ve nereden geldiğini bilmediği ve eski adresine gelen tebligatlara itiraz edememesi üzerine zaman aşımı nedeniyle 500 bin lira borçlandırıldı. Yaşlı kadının bütün mal varlığına haciz geldi. Tebligatların, adresini değiştirdikten uzun süre sonra eline geçtiğini belirten ve neye uğradığını şaşıran kadın, hemen avukata başvurdu. Avukat Yusuf Kenan Tuna’nın incelediği tebligatların haciz tebligatları olduğu öğrenilmesi sonrası 72 yaşındaki Ayşe Tunçbilek avukatıyla beraber hukuk mücadelesini başlattı.

"Tanımadığı birine 500 bin lira borçlandırıldığını öğrendik”

Olayla ilgili bilgi veren Ayşe Tunçbilek'in avukatı Tuna, "72 yaşındaki Ayşe Tunçbilek, 2020’nin Mart ayında salgının başlamasıyla birlikte 65 yaş üstü üzeri olduğu için 65 yaş üzerine sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanması nedeniyle; ikamet ettiği yerden farklı bir adresteki kızının yanına taşındı. Yaklaşık bir yıl süresince hiçbir şekilde dışarı dahi çıkmamıştır. Bu süreçte müvekkilim, sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle mernis adresini değiştiremediği için Kovid-19 aşı sırası geldiği zaman aşısını olduktan sonra adresini değiştirmiştir. Adres değişikliğinin ardından yeni adresine pek çok tebligatın ulaştığını ve ardından hukuk büromuza başvuruda bulunmuştur. Tebligatları incelediğimiz zaman İcra İflas Kanununun 89. Maddesinde hazırlanan haciz ihbarnameleri olduğunu gördük. Müvekkilimiz 72 yaşındaki Ayşe teyzenin, hiçbir şekilde kendisinin tanımadığı olmadığı birine 500 bin lira borçlandırıldığını öğrendik. Burada gecikmiş olan bir itiraz yaptık, hukuki sürece geçtik, ancak maalesef ki yerel mahkemede olumlu netice alamadık. İstinaf mahkemesinde şu an hukuki süreç devam etmektedir'' açıklamasını yaptı.

"Her şeyime haciz geldi

Yaşadıklarını anlatan 72 yaşındaki Tunçbilek, "1950’de doğdum, Isparta Çünür'de bulunan evimde oturuyordum. Korona yüzünden kızım beni evine götürdü, aşı yaptırıncaya kadar kızımın evinde yaşadım. Aşıdan sonra birçok tebligat geldi, bunları tanımıyorum, hiçbir ilgim yok. Beni 500 bin lira borçlandırmışlar. Hemen avukata verdim, ardından mahkemeye gittik. Bunların hepsini söyledim. Emekliyim, ticaretle bir alakam yok, emekli maaşım dışında her şeyime haciz geldi. Benim hiçbir ilgim yok. Bu kişileri bilmem, görmem ve tanımam. Sepetim yok, senedim yok. Herhangi bir yerde imzam dahi yok. Mahkemeye gittik hiçbir sonuç çıkmadı'' açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)