Evinde sahte alkol bulunan CHP’li Göktürk'ten şaşırtan savunma

CHP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı İrfan Göktürk’ün evine “sahte alkol baskını” düzenleyen jandarma Göktürk’ü gözaltına aldı. CHP’li başkan yardımcısının savunması ise ağızları açık bıraktı. Göktürk, onlarca şişedeki sahte alkolü satmak değil içmek için yaptığını dile getirdi ve ekledi: “Evde üretim için malzemeler satılırken benim evde kendi içeceğimi üretmem mi suç?” 

GÜNDEM 03.01.2022, 09:47
Evinde sahte alkol bulunan CHP’li Göktürk'ten şaşırtan savunma

CHP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı İrfan Göktürk’ü evine jandarma tarafından sahte alkol baskını düzenlendi. Evde arama yapan ekipler, onlarca şişede depolanmış olan litrelerce sahte alkolü ve alkol yapımında kullanılan malzemeleri ele geçirdi.  



“Olay, basın tarafından çarpıtıldı ve suçlandım” 

İfadesinde belirttiklerini yazı açıklamaya aktarıp basınla paylaşan İrfan Göktürk, kendisini şu şekilde savundu: “30 Aralık 2021 tarihinde Sultandağı ve Afyonkarahisar il jandarma ekiplerinin evimde arama yapacakları yönünde telefonla arandım. Kızımın evinde olduğumu söylememin üzerine ikametgahıma çağırıldım. Sultandağı ilçesinin Dereçine kasabasındaki evime derhal gittim. Jandarma ekiplerine kolaylık sağlayarak evimi açtım. Evimde yapılan aramada 5 litre rakı, 20 litre viski, 10 litre saf alkol, 12 litre şarap ve 90 litre de zirai mücadelede kullanılmak amacıyla alınan elma sirkesi bulundu ve bunlara el konuldu. Ayrıca kendi yaptığı 37 litrelik alkollü içeceğe de el konuldu. Bu durum genel ve yerel basın organlarında çarptırıldı ve sahte alkol ticaretiyle suçlandım.” 



“Alkollü içecekleri yasal olarak ürettim” 

Göktürk: “Alkol üretimiyle ilgili TCK’da herhangi bir kanun ya da miktar belirten bir madde bulunmuyor. Yargıtay’ın da belirttiği gibi evde içmek ya da yakınlarına ikram etmek için alkollü içecek üreten ve bulunduran kişilere ceza yazılamaz. İçmek için yapılan hiçbir alkollü içecek suç unsuru oluşturmaz. Kişisel kullanım için belirli bir miktar bulunmuyor. Yargıtay kararına göre senede 150 litre alkol bulundurmak, kişisel tüketim için sınır kabul ediliyor. Ancak Yargıtay’ın bu kararları atlanarak ticaretle suçlanıyorum. Bu durum ne hukukla ne de habercilikle bağdaşır. Ayrıca alkol üretiminde kullanılan malzemeler de alkol de internet üzerinde ve tekel bayilerinde açık şekilde satılmaktadır. Yasak olmayan ve ulu orta satılan alkolün satılmasının yasak olmadığı ülkemizde su ile karıştırılarak evde tutulması nasıl suç teşkil eder? Bu durum, ülkemizdeki kavram karışıklığını gözler önüne serer. Alkol üzerinden ticaret yapmam hiçbir şekilde söz konusu değildir.” 

Yorumlar (1)
Nuri çelenli 2 yıl önce
Gerçekten 6 ay gibi önce bir büyük markette şiçelerce saf alkol satılıyordu. Basınada haber olarak geçti