Evinde ölü bulunmuştu: Beyzanur için bilirkişi raporu okundu

Geçtiğimiz sene meydana gelen ve evinde bornoz ipiyle asılı halde bulunan Beyzanur’un ölümüne dair tutuklu kaldıktan sonra ev hapsine karar verilen zanlının duruşmasında bilirkişilerin raporu açıklandı. 3 bilirkişiden ikisi yaşanan olayın bir cinayet olduğunu öne sürdü.

GÜNDEM 22.11.2022, 17:01 23.11.2022, 17:06
Evinde ölü bulunmuştu: Beyzanur için bilirkişi raporu okundu

Kocaeli’nin ilçesi İzmit’e bağlı Alikahya Mahallesi'nde bulunan evine 20 Mart 2021 günü giden Ö.F., olaydan 3 ay kadar önce dünya evine girdiği eşi Beyzanur Özel Fidan'ı ölü halde buldu. Boğazında bornoz ipi olan kadının, ölümünün ardından şüpheli eş, tutuklandı. Sanık Ö.F. takribi 1 sene kadar tutuklu kaldı, daha sonra ev hapsi almasına karar verildi.

İncelemeler yapıldı, rapor sunuldu

Hakkında "eşi kasten öldürme" suçu gerekçesiyle dava açılan zanlının, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davası devam etti. Mahkemeye taraf avukatları, aileler ve ev hapsinde olan Ö.F. katılım sağladı. Olay yerinde gerçekleştirilen keşfin ardından bilirkişiler tarafından rapor sunuldu.

Rapor içerisinde 1 bilirkişi olayın intihar, 2 kişi ise cinayet olabileceği noktasında görüşünü ifade etti. Maktulün yakınları, zanlının kaçabilme ihtimaline karşı tutuklanmasını talep etti.

“Eşim bana tepki verirdi”

Suçlamaları üstlenmeyen zanlı Ö.F., “Davanın ilk günlerinden beri Beyzanur'un canına kast etmediğimi ifade ediyorum. 20 aydır bir yargılama süreci içerisindeyim, mevcutta da ev hapsindeyim. Suçsuz olduğumu söylüyorum, ben yapmış olsaydım eşim herhangi bir tepki gösterirdi, vücudumda bir yara izi oluşurdu.” dedi.

Edinilen bilgilere göre mahkeme heyeti, zanlının ev hapsinin devam etmesi yönünde karar alarak, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

Yorumlar (0)