Evi cephaneliğe çevirdiler… Çıkanlar şaşkına döndürdü

Sokak üzerinde yürüdüğü esnada tedirgin davranarak olay yerinden kaçan şahsın evini kontrol etmeye giden Kağıthane Asayiş Büro Amirliği birimleri dairenin cephanelik olarak kullanıldığını fark etti. Gerçekleştirilen operasyon polis kameralarına alınırken dairede 2'si suikast silahı başta olmak kaydıyla 500 adet uçaksavar ve fişek mermisi, 21 ruhsatsız tabanca, bin 850 normal mermi ele geçirildi.

GÜNDEM 15.05.2022, 14:16 15.05.2022, 14:16
Evi cephaneliğe çevirdiler… Çıkanlar şaşkına döndürdü

Bir kişinin dairesinde silah bulundurulduğuna dair ihbar alan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği birimleri olay yerine operasyon düzenledi.

İhbar edilen yerle ilgili incelemeler başlatan polis ekipleri Telsizler Mahallesi’nde teknik ve fiziki takip sağlıyordu. Geride bıraktığımız hafta 7 Mayıs günü saat 18.50 sularında Oğuzhan T.’nin (35) sokakta dolaştığını fark eden polis ekipleri takibe devam etti.

Evden çıkanlar kameralara yansıdı

Polis ekiplerinin yanına geldiği esnada zanlı tedirginleşerek biranda olay yerinden kaçmaya başladı. Kısa bir süre gerçekleşen kovalamaca sonrasında yakalanan zanlının üzerinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca bulundu.

Yaşanan olay üzerine Kağıthane Asayiş Büro Amirliği birimleri, zanlının dairesine operasyon gerçekleştirdi. Dairede gerçekleştirilen incelemede birçok yere saklanmış 2’si cinayet silahı olmak kaydıyla 21 adet tabancaya el konuldu.

Sürdürülen incelemelerde 500 adet fişek, bin 850 adet mermi, AK-48 mermisi ve uçaksavar, silah üretiminde kullanılan eşyalar, 11 bin 150 lira para ve pres makinesi ele geçirildi. Gerçekleştirilen operasyon ve incelemeler ise polis kameralarına anbean yansıdı.

Tutuklama kararı verildi

Dairede gerçekleştirilen aramalar sonrasında Kağıthane polisi sanık Oğuzhan T.’yi öncesinde sağlık kontrolüne götürdü. Burada yapılan işlemlerin sonrasında ise emniyete sevk edildi.

Emniyette gerçekleştirilen işlemlerin sonrasında “uyarıcı madde ve uyuşturucu kullanmak” suçundan da daha öncesinde kaydı olan zanlı Oğuzhan T., gönderildiği mahkemede adliyede hakimlikçe “silah ticareti ve imalatı” suçundan tutukluluğuna karar verilerek cezaevine yollandı.

Yorumlar (0)