Evde izolasyonu ihlâl edene para cezası kesilecek!

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle evde izolasyon altında olan kişilere, bu yükümlülüğü ihlâl etmelere durumunda para cezası kesileceğini bildirdi. 

GÜNDEM 14.08.2020, 17:40 14.08.2020, 17:41
Evde izolasyonu ihlâl edene para cezası kesilecek!

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri hakkında yeni bir genelge yayınladı. 

Söz konusu genelgede, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle izolasyon altında olan kişilere ait verilerin İl Sağlık Müdürlüklerin alındığı ve bu kişilerin özellikle ilk bir haftada izolasyon koşullarına riayet edip etmediklerinin güvenlik birimleri tarafından izlendiği ve kontrol edildiği anımsatıldı. 

Evde izolasyon altında olan, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmış veya temaslı kategorisinde yer alan kişilerin, acil işlerini bahane ederek yükümlülüklerini yerine getirmedikleri ve kamusal alanlarda bulunarak diğer vatandaşların sağlığını tehlikeye attıkları belirtilen açıklamada, bunu engellemek için bazı tedbirlerin alındığı ifade edildi. 

Alınan kararlara göre, gerekli birimler arasında koordinasyonun sağlanacağı, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmış ve evlerinde izolasyon altında tutulan kişilerin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan şartlara riayet etmeleri sağlanacak. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin ciddi bir şekilde hayata geçirilmesini sağlamak için mahalle denetim ekipleri kurulacak. Söz konusu ekiplerin etkili biçimde faaliyetlerini gerçekleştirebilmesi için öğretmenler, okul müdürleri, muhtarlar, din görevlileri ve apartman yöneticilerinden temsilciler seçilecek.  

Para cezası geldi 

Evde izolasyonu delen kişilere idari para cezası kesileceği, ayrıca suç niteliğinde olan davranışlar konusunda adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi. 

Yorumlar (0)