Etkisiz Hamo, gizli faaliyet yürütüyor!

PKK'nın üst düzey yöneticisi Dozdar Hamo'nun MİT ve TSK tarafından etkisiz hâle getirildiğini teröristlerden saklayan PKK, "Heval nerede?" diye soran teröristlere "gizli bir faaliyet yürütüyor", "Örgütte daha üst düzey görev verildi" diye yalanlar söylemiş.

GÜNDEM 09.09.2020, 08:53 09.09.2020, 16:25
Etkisiz Hamo, gizli faaliyet yürütüyor!

PKK/KCK bölücü terör örgütünde üst düzey yöneticilik yapan ve örgüt içinde "Dozdar Hamo" olarak tanınan terörist Abdulrehman Hamo'nun yeri MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı) tarafından tespit edilmiş, TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) operasyonuyla da etkisiz duruma getirilmişti.

Terörist Dozdar Hamo'nun Irak'ın kuzeyinde yer alan Kandil bölgesinde etkisiz duruma getirildiğini örgüt üyelerinden gizleyen PKK'nın, "Dozdar Hamo nerede?" diye soran teröristlere, "başka bir bölgede daha da üst düzey göreve getirildiği" ya da "gizli bir faaliyet yürüttüğü" gibi yalanlar söylediği, örgütte moral ve motivasyonun azalmaması için Dozdor Hamo'nun etkisiz duruma getirildiğini gizlediği ortaya çıktı.

İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre Millî İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) istihbari çalışmalarına takılan ve günlük ilişkileriyle rutin hareketleri takip edilen Dozdar Hamo kod adlı Abdulrehman Hamo'nun sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi olduğu ve aynı zamanda KCK terör örgütünün sözde Basın ve İletişim Sorumlusu olduğu öğrenildi. 

Terörist Dozdar Hamo'nun günlük hareketlerini analiz eden Millî İstihbarat Teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ilgili komutanlara bilgi vererek, operasyon için uygun zamanı kendilerine ileteceklerini kaydetti. Operasyon için hazır bekleyen askerî birimler, MİT'ten gelen koordinatlara ve operasyon için belirtilen uygun zamana göre hareket ederek 26 Kasım 2019 tarihinde, Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil bölgesine hava harekâtı düzenledi. Terörist Dozdar Hamo, TSK'nın nokta operasyonu sonucu, bir daha Türkiye hakkında kötülük düşünemeyecek duruma getirildi.

Millî İstihbarat Teşkilatı, terörist Dozdar Hamo'nun etkisizleştirilmesinden sonra da örgüt içindeki değişiklikleri takip ve analiz etmeyi sürdürdü. Örgütün, terörist Dozdar Hamo'suz nasıl bir politika izleyeceği ve Dozdar Hamo'suz örgütte ne gibi değişiklikler olduğunu değerlendiren MİT ilginç bir duruma tanık oldu.

Terör örgütü PKK'nın, "Dozdar Hamo nerede?" diye soran teröristlere, "Gizli ve çok önemli bir faaliyet yürütüyor", "Örgüt içinde çok daha üst düzey göreve getirildi" gibi yalanlar söyleyerek, örgütten kopuşa tahammül gösteremeyecek durumda oldukları için teröristlerin moral ve motivasyonlarının olumsuz etkilenmemesine özen gösterdikleri belirlendi.

Bebek katili, teröristbaşı, İmralı canisi Abdullah Öcalan'dan bizzat yakın eğitim alan teröristlerden biri olan Dozdar Hamo'nun, pek çok silahlı terör eyleminin tek planlayıcısı olduğu, PKK'ya tam 30 yıl önce 1990 yılında Suriye'den katıldığı, 2011 ve 2016 yılları arasında Suriye'de bölücü terör örgütü PKK'nın lojistik ve finans sorumluluğu üstlendiği, son olarak örgütün Suriye yapılanmasının sözde yönetim kurulunda görev yaptığı belirtildi.

Yorumlar (0)