Etek boyu tartışmasında yeni detay: Er kişiye yakışmaz!

Etek boyu tartışmasıyla gündeme gelen hakim Mehmet Yoylu'nun, aynı gün duruşma salonundaki avukat Dorukcan Davutoğlu'na "Bir er kişiye küpe takmak yakışır mı?" dediği öğrenildi.

GÜNDEM 25.12.2019, 15:11
Etek boyu tartışmasında yeni detay: Er kişiye yakışmaz!

Anadolu 2. İş Mahkemesi Hakimi Mehmet Yoylu, 29 Mayıs 2019 tarihli duruşmada, müşteki avukat Tuğçe Çetin'in sözünü kesmiş, "Masanın önüne çıkar mısınız?" dedikten sonra "Bu etek boyu bir avukata yakışıyor mu?" deyip diğer avukatlara fikirlerini sormuştu.

Hakim Mehmet Yoylu hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, şüpheli hakimin daha sonra yazıişleri müdürünü çağırdığı ve avukatın eteğinin fotoğrafını çekmesini istediği kaydedildi.

"Küpe takmak er kişiye yakışır mı?

Hakim Yoylu'nun, aynı duruşma salonunda dosyanın sırasının gelmesini bekleyen başka bir avukat olan Dorukcan Davutoğlu'na da kulağındaki küpesi nedeniyle "Ankara Barosu avukatına küpe takmak yakışır mı? Bir er kişiye küpe takmak yakışır mı?" diyerek sataştığı belirtildi.

İddianamede, bir başka avukatın kendisinin de küpe taktığını, belki er kişi değil de eşcinsel olabileceğini söylemesi üzerine de tartışmanın uzadığı belirtildi. 

"Ben mevzuata uydum, niyetim iyiydi"

Şüpheli hakim Mehmet Yoylu ise bir yargı mensubu olarak mevzuata uyduğunu, avukat Tuğçe Çetin'i iyi niyetli uyarmak istediğini söyledi. Diğer müşteki Dorukcan Davutoğlu konusunda ise konunun eşcinselliğe getirildiğini ve saptırıldığını aktararak suçlamaları reddetti. Yoylu'nun olay günü, "eteğin diz üstünden 15 santim yukarıda olduğunu" şeklinde tutanak tuttuğu da iddianamede geçti.

Yoylu hakkındaki 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Yorumlar (0)