Esra Hankulu'nun ölümünde Ümitcan Uygun için istenen ceza belli oldu

Ankara'nın Mamak ilçesinde, 25 yaşındaki genç kız Esra Hankulu'nun evde ölü bulunmasıyla ilgili aralarında Ümitcan Uygun'un da bulunduğu 3 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Söz konusu iddianamede, Ümitcan Uygun için ağırlaştırılmış müebbet, 2 şüpheli için ise 5 yıla kadar hapis talep edildi.

GÜNDEM 21.10.2021, 16:49 23.10.2021, 10:28
Esra Hankulu'nun ölümünde Ümitcan Uygun için istenen ceza belli oldu

Ankara'da evinde ölü olarak bulunan Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili aralarında Ümitcan Uygun'un da bulunduğu 3 şüpheliye ilişkin soruşturma tamamlandı.

Ümitcan Uygun için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesine iletildi.

İddianamede, 3 Ağustos'ta genç kızın Ankara’daki evine ihbar üzerine giden emniyet ekipleri, 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun yaşamını yitirdiğini tespit etti. Bunun üzerine olayın yaşandığı gün Hankulu ile aynı evde kaldığı belirtilen şüpheliler Ümitcan Uygun, Dilan C. ve Furkan G. gözaltına alındı. İfadelerine yer verilen söz konusu şüpheliler, Hankulu'na ilişkin bir eylemlerinin olmadığını, ölümüyle ilgili herhangi bir bilgilerinin bulunmadığını öne sürdü.

Dosyanın delilleri arasında bulunan Adli Tıp Raporu'nda Esra Hankulu'nun, künt kafa travmasına bağlı olmak üzere iç kanaması neticesinde hayatını kaybettiği aktarıldı.

İddianamede, şüpheli isim Ümitcan Uygun'un, Esra Hankulu'nu öldürdüğü, iki şüphelinin ise suç delillerini kararttıklarına vurgu yapıldı. Bu çerçevede, şüpheli Ümitcan Uygun'un, "kendisini savunamayacak bir kişiyi kasten öldürme” suçu dolayısıyla "ağırlaştırılmış müebbet", tutuksuz yargılanan şüpheliler Dilan C ile Furkan G.’nin de "suç delillerini karartmak” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası almaları talep edildi.

Yorumlar (0)