Esnaflara 2 ayrı grup halinde destek ödemeleri gerçekleştirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi sürecinde esnaflara 2 ayrı grup halinde destek sunacaklarını duyurdu. Erdoğan, söz konusu grupları ve gerçekleştirilecek ödemeleri tek tek açıkladı.

GÜNDEM 17.05.2021, 20:29 18.05.2021, 14:10
Esnaflara 2 ayrı grup halinde destek ödemeleri gerçekleştirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Salgın sürecinde esnaflara 2 ayrı grup halinde destek sunacaklarını açıklayan Erdoğan, bu grupları ve gerçekleştirilecek ödemeleri tek tek duyurdu.

3 bin lira ve 5 bin liralık hibe paketleri

Erdoğan, konu ile ilgili olarak, şu açıklamalarda bulundu:

"Esnaflarımıza yönelik olarak yeni bir destek programının projesini milletimizle paylaşmak istiyorum. Salgın önlemleri sebebi ile işlerine ara vermek durumunda kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı hedefliyoruz. Birinci grupta kahvehane, pastane, internet kafe, düğün salonu, kırtasiye, kantin, hamam işleten esnafımıza 5 bin TL hibe ödemesi gerçekleştireceğiz. Destek sunacağımız ikinci grupta ise bakım, onarım ve seyyar satıcılar, müzisyenler, oyuncakçılar, hediyelik eşyacılar ve kozmetikçiler, oto yıkamacılar, bakırcılar, camcılar, ayakkabıcılar, kurs işletmeleri, tuhafiyeciler yer almaktadır. Bu gruba daha evvelki destek ödemelerinden faydalanan, lokantalar ve terziler de dahildir. Bu gruptaki yurttaşlarımıza bir kereye mahsus 3 bin TL hibe ödemesi yapacağız."

Yorumlar (0)