Eskişehir’de eşiyle ilişkisi olan kişiyi sopayla öldürdü: “Lafları beni sinirlendirdi”

Eskişehir’de boşanma aşamasında olan bir kişi eşinin sevgilisi olduğunu öne sürdüğü Salih Melih Torlak’ı sopayla döverek öldürdü. Mahkemeye çıkarılan zanlı Torlak için, “’Görüyor musun karını elinden aldım, şimdi kızını da senden alacağım’ dedi. Bende çok sinirlendim" şeklinde ifade verdi.

GÜNDEM 04.07.2022, 15:00 05.07.2022, 08:41
Eskişehir’de eşiyle ilişkisi olan kişiyi sopayla öldürdü: “Lafları beni sinirlendirdi”

Hadise, geçtiğimiz senenin eylül ayında Gökmeydan Mahallesi Şükür Sokak’ta yaşandı. Söylenenlere göre, boşanma aşamasında olan Cennet Adanalı ve Nuh Adanalı uzun süredir ayrı yaşıyordu. Nuh Adanalı, eşinin ilişkisi olduğunu iddia ettiği Salih Melih Torlak (38) ile beraber yürürken gördü.

Kafasına sopayla vurdu

Yoluna devam eden ikilinin yanına giden Nuh Adanalı, elinde bulunan sopayla Torlak’ın başına doğru vurmaya başladı. Kafasına aldığı darbenin etkisiyle yere yığılan Torlak, çevrede bulunan kişilerin ihbarı sonrasında ambulansla hastaneye götürüldü. Torlak, tedaviye alındığı hastanede 6 gün sonra hayatını kaybetti.

Mahkeme tutuklama kararı verdi

Olayın şüphelisi olan Nuh Adanalı’yı yakalayan polis ekipleri, zanlıyı gözaltına aldı. Emniyette gerçekleştirilen işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderilen Adanalı, çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince “kasten öldürme” suçundan cezaevine yollandı.

Müebbet hapis cezası talep edildi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin oluşturulan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Gönderilen iddianamede zanlı Nuh Adanalı hakkında merhum Salih Melih Torlak’ı “kasten öldürme” taksirinden müebbet hapis cezası isteminde bulunuldu. Bunun yanı sıra zanlının geçmiş dönemlerde gerçekleştirdiği suçtan belirlenmiş cezasının olmaması sebebiyle mahkûmiyet kararının “mükerrirlere özgü infaz rejimi” kapsamında çektirilmesi istendi.

İlk duruşma gerçekleştirildi

İlk duruşmasının Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildiği davada tutuklu zanlı Nuh Adanalı mahkemeye katıldı. Davaya maktulün çevresindeki kişiler ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Zanlı savunma yaptı: “Lafları beni kızdırdı”

İlk savunmasını gerçekleştiren Nuh Adanalı, “Eşim ile maktul kişinin ilişkisini olduğunu öğrendim. Hatta bu konuda maktule uyarılarda bulundum. Olayın yaşandığı gün de işten eve dönüyordum. Gökmeydan Mahallesi’nde onları gördüm. Eşimin ve maktulün uygunsuz bir şekilde sarıldığını ve yürüdüğünü gördüm. Ben de yanlarına gittim. Beni ancak o zaman gördüler. Maktule karşı ‘Senin hiç utanman yok mu?’ dedim. O da bana tekme attı ve hakaret etti. Bende o an yere düştüm. Maktul ağzında olan sakızı yüzüme tükürdü. Bende yerde bir süre bekledim. Daha sonra maktul yürümeye başladı ve karımda peşinden gitti. Cennet’e durmasını söyledim. Daha sonra maktul yeniden yanıma geldi. Beni yakamdan tuttu. Sonrasında da ‘Bak eşini senden aldım, sıra kızın da. Karının odasından çıkacağım ve kızının odasına gideceğim. Sende bunların hepsini göreceksin’ dedi. Sözleri beni çok fazla sinirlendirdi. Elinden bir şekilde kurtuldum ve yerde gördüğüm sopayı aldım. Maktule doğru savurmaya başladım. Olayın yaşandığı an sinirlerime hakim olamadım. Sopa karşımdakine birkaç defa denk geldi. O sırada ayağı bir yere takıldı ve yere düştü. Bende etrafta bulunan kişilerden yardım istedim. Ben onu bile isteye öldürmedim. Yaşananlar yüzünden pişman oldum. Maktulün çevresinden özür diliyorum” dedi.

Mahkeme heyeti tarafından, zanlının tutukluluk durumunun devamına karar verilerek duruşma ileri bir tarihe atıldı.

Yorumlar (0)