Eskişehir'de koronavirüs iddiasına ilişkin açıklama!

Eskişehir'de koronavirüs (Covid-19) saptandığına ilişkin iddiaların doğru olmadığı duyuruldu. 

GÜNDEM 19.02.2020, 17:29
Eskişehir'de koronavirüs iddiasına ilişkin açıklama!

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, kentte koronavirüs tespit edildiğine ilişkin iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. 

Bilge, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde koronavirüs (Covid-19) olasılığı üzerinde durulan ve kontrolleri yapılan bir vatandaşta, ayrıntılı tetkiklerin ardından hastalık tespit edilmediğini ifade etti. 

"Vatandaşlarımızın panik yapmasına gerek yok"

Türkiye'de koronavirüs salgınına ilişkin üst düzey önlemlerin devam ettiğini belirten Bilge, "Vatandaşlarımızın panik yapmasına gerek yok. Rutin olarak zaten bu tarz tetkikleri birçok hasta üstünde yaptık, yapıyoruz. Ateşi olan ve virüsün olma ihtimalini taşıyan özellikteki gözlemlerimiz doğrultusunda 'acaba' sorusunu kendimize sorarak gerekli çalışmamızı gerçekleştiriyoruz." açıklamasını yaptı.  

"Böyle bir hastamız yok"

Bilge, Eskişehir'de böyle bir hastalık tespitinin bulunmadığını kaydederek, "Türkiye genelinde de yok. Sağlık Bakanlığımız zaten gerekli tüm önlemleri aldı. Medyanın kamuyu yanlış bilgilendirmemesi lazım. Yanlış haber vatandaşları paniğe sevk eder. Bugün komşu ülke İran'da da bu virüs tespit edildi. Yapılması gerekenleri yapmalı, sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Ellerimizin düzenli yıkanması, sağlıklı beslenme, direncimizi güçlü tutma konusunda bilinçlenmeliyiz. Okullarımızın, iş yerlerimizin, evimizin genel temizliğine dikkat etmeliyiz. Vatandaşlarımızın şikayetleri doğrultusunda, en ufak şüphe dahi olsa gerekli önlemimizi alıyoruz. Çıkan haberde bir hastanın olduğu ve gözlem altında tutulduğu yazılmış. Böyle bir hastamız yok." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)