Eski Yunan Bakan Apostolakis: "Erdoğan'ı ciddiye almak gerek"

Erdoğan'ın ifadelerine dikkat çeken Yunanistan'ın eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın 'oyun oynamıyoruz' mesajı verdiğini aktardı. Yunan komutan, "Ankara, stratejik hareket eder. Bu söylenenleri ciddiye almak gerek" uyarısını yaptı.

GÜNDEM 07.09.2022, 17:00
Eski Yunan Bakan Apostolakis: "Erdoğan'ı ciddiye almak gerek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a peş peşe uyarıları, Atina'da ciddi yankı uyandırdı.

Yunanistan'ın eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını yorumladı.

“Erdoğan, ‘Oyun oynamıyoruz' mesajı verdi"

Bir televizyon programına konuk olan Apostolakis, Erdoğan'ın "Ciddi konuşuyoruz, oyun oynamıyoruz." mesajı verdiğine vurgu yaptı. Apostolakis, "Şunu bilmeliyiz ki, bu açıklamaları ciddiye almamız gerek." şeklinde konuştu.

Eski Yunan Bakan, "Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerini kullanırken, Türkiye'nin istediği şekilde, iyilikle Ege'nin paylaşılmasına razı olmamamız durumunda, bunu muhtemelen zorla yaptıracağı tehdidini ifade ediyor." şeklinde açıklama yaptı.

Yunan komutan: “Dikkatli olmalıyız”

Apostolakis, sessiz kalmamaları gerektiğini fakat bu aşamada ‘Türkiye'nin, tansiyonu Yunanistan'ın tırmandırmasını istiyor’ olabileceğini iddia ederek, bu sebeple de ülkesinin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

"Türkiye, stratejik ve metotlu hareket eder"

Atina'nın egemenlik haklarından taviz vermeyeceğini net mesajlarla ortaya koyması gerektiğini belirten Apostolakis, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Erdoğan'ın, iç politikadaki durumdan dolayı böyle konuştuğunu savunmak riskli. Türkiye, stratejik ve metotlu hareket eder."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarıları: “Bir gece ansızın gelebiliriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2022'de yaptığı açıklamada, "Ey Yunan, tarihe dön ve bak, çok daha fazla ileri gidersen bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek sözümüz var, İzmir'i unutma." sözlerini kullanmıştı.

"Anlattıklarım rüya değil"

Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti esnasında sorulan bir soruya ise "Benim anlattıklarım rüya değil. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' dediysek vakti saati geldiği zaman gelebiliriz. Buralardan hareketle bize karşı bu tarz gayrimeşru tehditler gelmeye devam ederse, sabrın bir sonu vardır. Vakit gelirse gereği yapılır. Uçaklarımıza radar kilidi atmak hiç hayra alamet değildir." açıklamalarında bulunmuştu.

Yorumlar (0)