Eski savcıya FETÖ'den 11 ay 3 ay hapis

FETÖ üyeliğinden yargılanan eski savcı Osman Şanal'a 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

GÜNDEM 24.05.2019, 16:10 24.05.2019, 17:45
Eski savcıya FETÖ'den 11 ay 3 ay hapis

FETÖ üyeliğinden yargılanan eski savcı Osman Şanal'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Eski Erzurum savcısı Osman Şanal, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner'in gözaltına alınmasına yönelik kararı vermişti. 

Şanal’ın duruşması Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Sanık Şanal, telekonferans ile bağlandığı duruşmaya eski savcı İlhan Cihaner ile avukatı Turgut Kazan da katıldı.

Mahkeme Başkanı Sebahattin Sarıdoğan, esasa ilişkin savunmasını yapmak için sanık Şanal’a söz verdi. Darbe girişimi akşamı Düzce Cumhuriyet savcısı olduğunu söyleyen Şanal, yaşananları televizyondan öğrendiğini iddia etti.

Hiçbir terör örgütüyle ilişkisi bulunmadığını öne süren Şanal, FETÖ’cü olduğunu, üniversite okurken örgüt evinde kaldığını reddetti.

Bahis Siteleri />

“CİHANER’İN GÖZALTINA ALINMASI HUKUKİYDİ”

Şanal, Erzincan’da yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında İlhan Cihaner’in gözaltına alınmasının ise “hukuki” olduğunu ileri sürdü. Şanal, olaya ilişkin şunları söyledi:

“Cihaner soruşturması daha önce defalarca yargı denetiminden geçti. Cihaner ve avukatı Turgut Kazan, mahkemeyi baskı altına almaya çalışıyorlar. O dönem Kazan, beni hükümetin tetikçisi olarak suçladı. Şimdi de FETÖ'cü olarak suçlanıyorum.”

BYLOCK TESPİTİNİ REDDETTİ

FETÖ’nün haberleşme aracı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Şanal, bunu da ByLock’un dijital bir veri olduğunu, hüküm için esas alınamayacağını söyleyerek reddetti.

Sanık avukatı Ali Alagöz, Şanal’ın ByLock kullanmadığını öne sürdü ve 35 aydır tutuklu olduğunu belirttiği müvekkilinin tahliyesini talep etti.

11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Bunlar üzerine Cihaner’in avukatı Turgut Kazan, sanığın “FETÖ üyeliğinden” değil “FETÖ yöneticiliğinden” cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, sanık Şanal'a “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Yorumlar (0)