Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş hayatını kaybetti

Geçirdiği beyin kanaması sebebiyle hastanede tedavi altına alınan eski sağlık bakanlarından Osman Durmuş, 73 yaşında hayatını kaybetti.

GÜNDEM 27.10.2020, 00:26 29.10.2020, 17:45
Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş hayatını kaybetti

Eski sağlık bakanlarından Osman Durmuş, tedavi görmekte olduğu hastanede 73 yaşında hayatını kaybetti.

5 gündür yoğun bakımdaydı

Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Mehmet Yörübulut tarafından paylaşılan yazılı açıklamada, 21 Ekim tarihinde hastanenin acil servisine getirilen eski bakana yapılan tıbbi tetkikler sonrası beyin kanaması teşhisi konulduğu belirtildi. 

5 gündür yoğun bakımda tedavisi süren Durmuş’un, çoklu organ yetmezliğine sebebiyle hayatını kaybettiğini bildiren Yörübulut, Allah’tan rahmet, ailesine ve dostlarına başsağlığı ve metanet diledi. 

Osman Durmuş kimdir?

ANAP-DSP-MHP Koalisyon Hükümeti'nde sağlık bakanı olarak görev alan Durmuş, 5 Ağustos 1947 tarihinde Çankırı’da dünyaya geldi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Durmuş, aynı fakültenin Anatomi Ana Bilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi aldı ve Ankara Hastanesinde Genel Cerrahi İhtisası’nı tamamladı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi görevi yapmış olan Durmuş, 1990 yılında doçent, 2003 yılında ise profesör unvanını aldı. Yurt içi ve yurt dışı yayınlarda yaklaşık 60 makalesi yayımlanan Durmuş, MHP Kırıkkale Milletvekili olarak görev yaptı.

57'nci Hükümet’te sağlık bakanlığı görevi yapan Osman Durmuş, evli ve 3 çocuk babasıydı.
 

Yorumlar (0)