Eski İngiliz istihbaratçının ölümünde çelişkili ifadeler!

İstanbul'da ölü bulunan eski İngiliz askerî istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölümündeki sır perdesini kaldıracak çok önemli görüntüler ortaya çıktı. 

GÜNDEM 09.12.2019, 09:44
Eski İngiliz istihbaratçının ölümünde çelişkili ifadeler!

Eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier, İstanbul Beyoğlu'nda evinin olduğu sokakta 11 Kasım günü ölü bulunmuştu. Suriye'de savaş mağdurlarına ve sivillere ilk yardım yapmak ve eğitim vermek için "Beyaz Baretliler" adlı bir örgütün kuruluşunu üstlenen Le Mesurier, ölümüyle birlikte birçok soru işaretini de ardında bırakmıştı. 

Ölümüne ilişkin araştırmalar sürerken, Le Mesurier'in öldüğü andan 6 saat kadar önce evine çok yakın mesafede bulunan tekel bayisinden eşi ve kendisi için ikişer paket sigara aldığı fark ediliyor. Ulaşılan diğer görüntülerde ise İngiliz ajanın, evinin önünde kanlar içinde yerde cansız yattığı anlaşılıyor. Söz konusu görüntüler, eski İngiliz istihbaratçının son görüntüleri oldu. 

Bu görüntülere ilişkin en ilginç detay, İngiliz ajanın (eşinin uyuduğu şeklindeki ifadelerinin tersine) tekel bayisine girdiği an üzerinde bulunan kıyafet ile ölü bulunduğu anda üzerinde bulunan kıyafetlerinin aynı olması. Le Mesurier, tekel bayisine krem rengi pantolon, kolları katlanmış beyaz bir gömlek, krem rengi bir ayakkabı ve kahverengi bir kemer ile giriyor. Kolunda ise tahmini değeri 80 bin dolar olan Rolex marka pahalı bir saat bulunuyor. 

Eşinin ifadesindeki çelişki gözler önüne serildi

İngiliz ajanın eşi İsveç uyruklu Emma Hedvig Christina Winberg, polise verdiği ifadede, eşinin eve gelmesinin ardından uyku ilacı alıp uyuduğunu belirtmişti. Görüntüler (Le Mesurier, eğer üzerini hiç değiştirmeden, kemerini ve saatini bile çıkarmadan uyumadıysa) Emma Winberg'in ifadesinde bulunan ciddi bir çelişkiyi ortaya koymuş oluyor.

İntihar edecek bir ruh haline sahip olmadığı fark ediliyor

Le Mesurier, ölü bulunmadan önce tekel bayisinin içinde ve dışındaki kameralar tarafından kaydedilen son görüntülerinde sigarayı aldıktan sonra kasiyere gülümseyerek teşekkür ediyor ve dükkândan ayrılıyor. İngiliz ajanın kulağının üzerine tek dal sigara yerleştirdiği de görülüyor. İngiliz ajanın tekel bayisine giriş saatinin 22.45, çıkış saatinin ise 22.46 olduğu anlaşılıyor. Le Mesurier, ikişer paket sigara alırken 100 lira veriyor ve para üzerini alıp dükkândan ayrılıyor. Söz konusu görüntülerde kendisine ve eşine ikişer paket sigara aldığı değerlendirildiğinde İngiliz ajanın intihar edecek bir ruh haline sahip olduğuna ilişkin herhangi bir belirti mevcut değil. 

Zorla veya kendi başına 10 metre yürümüş

Diğer yandan İngiliz ajanın, evin sabaha karşı açık olduğu görülen penceresinden çıktığı ve atladığı yer arasında da 10 metre mesafe bulunuyor. Bu da Le Mesurier'in atlamadan önce sundurmanın üzerinde bir başkasının zoruyla ya da kendi başına 10 metre kadar yürüdüğünü ortaya koyuyor. 

Le Mesurier'in ölü bulunmasından sonraki görüntülerde ise Ali Paşa Medresesi Sokağı'nda bulunan tarihi hamamın duvarının dibinde cenin pozisyonuna yakın biçimde yattığı anlaşılıyor. Kafa kısmından yere çok fazla kan sızmış, gömleği göbeğinin üst kısımlarına kadar açılmış, ayakları çıplak halde bulunan Le Mesurier'in olay yerinde tüm kıyafetlerinin çıkarıldığı, bedeninin sırt üstü döndürüldüğü belirtiliyor.

Yüklü miktarda parayı eşinin çantasına koymuş

Alınan bilgiye göre, İngiliz ajanın ölümünün ardından evde bulunan dolaptaki yüklü miktardaki nakit parayı eşi Emma Winberg'in çantasına koyduğu ifade ediliyor. Emniyet birimleri, Le Mesurier'in piyasadan yüklü miktarda para topladığı ve "dolandırıcı" damgası yediği için intihar eyleminde bulunmuş olabileceğini değerlendiriyor.
 

Yorumlar (0)