Eski İngiliz istihbaratçının ölüm nedeni belli oldu!

Eski İngiliz askerî istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölüm nedeni belli oldu. TRT Haber'in haberine göre, Adli Tıp raporunda Le Mesurier'in düşerek hayatını kaybettiği bildirildi. 

GÜNDEM 16.12.2019, 12:47 16.12.2019, 12:49
Eski İngiliz istihbaratçının ölüm nedeni belli oldu!

 Eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier, İstanbul Beyoğlu'nda evinin olduğu sokakta 11 Kasım günü ölü bulunmuştu. Suriye'de savaş mağdurlarına ve sivillere ilk yardım yapmak ve eğitim vermek için "Beyaz Baretliler" adlı bir örgütün kuruluşunu üstlenen Le Mesurier, ölümüyle birlikte birçok soru işaretini de ardında bırakmıştı. 

TRT Haber'in haberine göre, Adli Tıp raporunda Le Mesurier'in düşerek öldüğü ifade edildi.  

Ne olmuştu?

Olay, saat 05.30 sıralarında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Karaköy Kılıç Ali Paşa Cami yanında meydana gelmişti. Cami görevlileri, caminin yan tarafında bir kişinin yerde hareketsiz yattığını fark edince durumu polis ve sağlık ekiplerine ihbar etmişti.

Sağlık ekipleri, olay yerine gelerek yerde hareketsiz yatan kişinin hayatını kaybettiğini tespit etti. Bu sırada polis ekipleri de çevrede yoğun güvenlik önlemleri almıştı. Cesedin yüzünde kesici alet yarası, elleri ve ayaklarının ise kırık olduğu belirlenmişti. Ceset, ilk incelemelerin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna götürülmüştü.

"Beyaz Baretliler"e desteği ile biliniyordu

Yapılan inceleme neticesinde cesedin, Suriye'de "Beyaz Baretliler" olarak bilinen gruba desteği ile bilinen eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu olduğu ortaya çıkmıştı.

48 yaşında olan Le Mesurier'in şüpheli ölümü, polis kayıtlarına "yüksekten düşme" olarak geçmişti.

Eşi ifade vermişti

Polis tarafından Le Mesurier'in eşi Emma Winberg'in (39) ifadesine başvurulmuştu. Tırnaklarının arasından doku örnekleri alınan Emma Winberg, polise verdiği ifadede şunları söylemişti:

"2-3 gün önce Adalar’daki evde aşırı strese bağlı rahatsızlığı nedeniyle iğne ve ilaç tedavisi aldı. Sağlık kuruluşuna yakın olmak için bu adrese geldik. Akşamüstü eski bir arkadaşımızla görüştük. 19.00 sıralarında eve geldik ve bir daha dışarı çıkmadık. Bulunduğumuz binanın kapısında şifreli sistem mevcut ve şifreyi ikimizin dışında kimse bilmiyor. Eşim 02.30’da uyku ilacı aldı ve yattı. Ben 04.30’da yatak odasına gittiğimde eşim uyandı. Bana uyku hapı isteyip istemediğimi sordu. Ben de isteyince hap ve suyu getirdi. İçtim ve beraber uyuduk. Saat 05.30-06.00 sıralarında kapının dışarıdan polis tarafından çalınması üzerine uyandım. Eşimi görmemem üzerine 3. katta açık olan pencere camından baktığımda onu yerde yatar halde gördüm. Olaydan yaklaşık 15 gün önce bana intihar etmeyi düşündüğünü söylemişti."

İntihar mı cinayet mi?

Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan ceset üzerinde yapılan ilk incelemede, el ve ayaklarında bulunan kırıklardan Le Mesurier'in intihar olasılığının yüksek olduğunun değerlendirildiği öğrenilmişti. 

Aynı zamanda polis ekipleri de Le Mesurier'in yatak odası penceresi önünde bulunan yaklaşık 1 metre genişliğindeki çıkıntıdan düşmesinin imkânsız olduğunu, kendisinin atlayarak intihar etmiş olabileceğini söylemişti. 

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan ise olayın intihar değil cinayet gibi göründüğünü aktarmıştı. Alkan, "Ceset duvar dibine yaklaşık 5 metre uzakta bulunmuş. Otopside iç kanama olup olmadığı ortaya çıkacak. İlk etapta cinayet gibi gözüküyor. 1 yıl önce evlendiği bir kadın var. Onun üzerinde yoğunlaşmak lazım. Türk makamlarının normal bir ifade işleminden sonra hemen yurtdışına çıkış iznini vermemesi gerekiyor." demişti.
 

Yorumlar (0)