Eski CHP'li Sevigen ateş püskürdü: Kılıçdaroğlu bugün istifa etmeli

Eski CHP'li Mehmet Sevigen, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecini yanlış yönettiğini belirterek “Kılıçdaroğlu bugün istifa etmeli” dedi.

GÜNDEM 15.05.2023, 15:18 Şeyda Gül
Eski CHP'li Sevigen ateş püskürdü: Kılıçdaroğlu bugün istifa etmeli

Eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen, seçim sonuçlarının ardından CNN TÜRK canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. “Kendileri de inanmıyorlar ki ikinci tura” diyen Sevigen, CHP'nin bunun için kurulmadığını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sandıkları bırakmayın sözlerine tepki gösteren Sevigen, “Sandıkları bırakmayan bu partiye emek vermiş insanlar, yine bu insanlar acı çekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, bütün arkadaşlarını dışarıda bıraktı

Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra 11 seçimdir böyle olduğunu ifade eden Sevigen, “Yalvardık, 10 tane yanındaki dalkavuğu aldı onlar en büyük sensin dedi, laik cumhuriyete karşı olanları yanına aldı, dünyanın en çapsız başbakanı dediği Davutoğlu'nu yanına aldı, Ali Babacan’a genç ideali var dedi ama bütün Türkiye'yi satmıştı. Bunları yanına aldı, bütün arkadaşlarını dışarıda bıraktı” sözleri ile tepki gösterdi.

Birleştiği isimlerin CHP'ye oy vermediğini belirten Sevigen, Davutoğlu'nun “90 yaşındaki halamı ikna edemiyorum, tabanımız oy vermiyor” sözlerini hatırlattı. Ardından Meral Akşener'in “Kemal bey siz aday olmayın hem size hem bize oy vermiyorlar” sözlerini dile getiren Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun hırsını alamayarak ilk defa bu fırsatı kaybettiğini söyledi.

FETÖ’nün adamını aday yaparsan sana oy verirler mi?

Sürecin yanlış yönetildiğinin altını çizen Sevigen, “Kendi öz evlatlarını dışarı koyarsan, Atatürk'e kefere diyenlerle yola çıkarsan, Sadullah Ergün'ü aday yaparsan sana oy verirler mi? Fetullah Gülen'in bir numaralı adamını İzmir'den aday yaparsan sana oy verirler mi” dedi.

Bugün istifa etmesi lazım

Kılıçdaroğlu'nun Deniz Baykal'ın adını anmadığını ve Deniz Geçmiş’ten Mustafa Kemal'den asla bahsetmediğini belirten Sevigen, “Sana neden oy versinler” ifadelerini kullandı. Emek verenlerin ve çile çekenlerin dışarıda kaldığını söyleyen Sevigen, laik cumhuriyetten yana olmayan 75 adayın liseye konduğunu belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu partinin sahibi olmadığını dile getiren Sevigen, bugün istifa etmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu.

“CHP genel başkanlığından derhal istifa etmesi lazım” diyen Sevigen, 6'lı masanın buluşmadığını ve bu durumun kimsenin umurunda olmadığını ifade etti. Kimsenin neden Kemal Bey istifa etsin demediğine sitem eden Sevigen, “Karamollaoğlu aday olurken alevi dernekleri ses çıkarmaz mı? Fazıl Say, bu listeyi görünce bu listenin ne işi var demez mi? Davutoğlu, Babacan neden çıkmadı sahneye? Oyu yok çünkü” ifadelerini kullandı.

Kemal Bey CHP'yi yok etmiştir

Kılıçdaroğlu'nun derdini anlatamadığını Sevigen, halasına dahi oy verdiremeyen kişilerin CHP'ye oy vermeyeceğini söyledi. “Benim derdim Cumhuriyet Halk Partisi” diyen Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi yok ettiğini vurguladı. Derhal istifa edip kurultaya çağırması gerektiğini belirten Sevigen, siyasetin güven meselesi olduğunu açıkladı. Bu hükümetin doğru da yapsa yanlış denileceğini söyleyen Sevigen, “Dursun Çiçek'in kızını bile ihraç ettiler, 6-7 ay sonra yerel seçimler var” dedi.

 Oğan’ın oyları Tayyip Bey'e gider

“Biz partiyi 2010'da bıraktığımızda, ihraç edildiğimiz için partiye sahip çıkamadık” ifadelerini kullanan Sevigen, halktan başka sahip çıkacağı kimsenin olmadığını söyledi. Çok kızgın ve üzgün olduğunun altını çizen Sevigen, seçim kaybetmesini de kazanmasında bildiğini belirti. 14 belediyenin üzerine bir tane daha arttıramadıklarını ifade eden Sevigen, her şeyin uçup gittiğini ama feryatlarının belediyeler gitmesin diye yükseldiğini söyledi. Oğan’ın oylarının tepki oyları olduğunu dile getiren Sevigen, “O oyların çoğu da Tayyip Bey'e gider” dedi.

Seçmene de teşkilata da büyük haksızlık

27-28 vekilin CHP'den olmadığını ve onların da çıkıp gideceğini vurgulayan Sevigen, seçmene de teşkilata da büyük haksızlık yapıldığını söyledi. “Mustafa Sarıgül’ü koyduk, Erzincan'dan en yüksek oyu alarak seçildi” ifadelerini kullanan Sevigen, Kılıçdaroğlu'na “lütfen istifa edin” çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)