Eski Başbakan koronavirüse yenik düştü

Bir süredir hastanede koronavirüs nedeniyle tedavi gören Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanlarından Yıldırım Akbulut, 86 yaşında yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 14.04.2021, 17:13 15.04.2021, 11:00
Eski Başbakan koronavirüse yenik düştü

Akbulut, bir süredir Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

86 yaşında hayata veda etti

Türkiye’de 20. Dönem Başbakanı olarak görev yapmış olan Yıldırım Akbulut bir süreden beri eşi ile beraber Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi alıyordu.

Rahatsızlığı sebebiyle tedavi altına alınan Akbulut’un 86 yaşında yaşamını yitirdiği açıklanırken Akbulut'un eşinin ise tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Koronavirüs tedavisi alıyorlardı

Akbulut'un koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdiği, eşinin de aynı sebeple hastanede tedavi gördüğü kaydedildi.

80-90 yılları arasında Türk siyasetinde önemli bir yer tutan Yıldırım Akbulut iki defa da TBMM Başkanlığı görevini yürütmüştü. 

Eski Başbakan Akbulut kimdir?

Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, 15 Kasım 1935’de Erzincan’da dünyaya geldi. PTT memuru olan babasının işi gereği ilkokulu Eskişehir’de, ortaokulu Samsun’da, liseyi ise Erzincan’da okudu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Serbest avukatlık yapan, Yıldırım Akbulut’un siyasi hayatı Adalet Partisi Erzincan il başkanlığı ile başladı. Ardından Mayıs 1983’de arkadaşlarıyla birlikte  Anavatan Partisinin (ANAP) kurdular. 1983 genel seçimlerinde ise Erzincan’dan milletvekili seçildi. Turgut Özal tarafından kurulan 45. Türkiye Hükümeti’nde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 1987 Türkiye genel seçimlerinde tekrar ANAP Erzincan milletvekili olarak mecliste yer aldı ve 1987 tarihinde yapılan TBMM Başkanlığı seçiminin 3'üncü turunda 431 üyeden 250’sinin oyuyla TBMM Başkanı seçildi. Akbulut, bu görevini 9 Kasım 1989 yılına kadar devam ettirdi.

Yorumlar (0)