Eski Bakan Güldal Akşit, hayatını kaybetti

AK Parti kurucu üyesi ve Eski Devlet Bakanı Güldal Akşit, 61 yaşında yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanı Soylu, Güldal Akşit'in hayatını kaybettiğini duyurdu. Akşit, bir süredir yoğun bakımda Kovid-19 tedavisi görüyordu.

GÜNDEM 03.12.2021, 12:18 05.12.2021, 09:13
Eski Bakan Güldal Akşit, hayatını kaybetti

Bir süredir Kovid-19 tedavisi gören AK Parti'nin kurucu üyelerinden ve eski devlet bakanı Güldal Akşit, hastanede yaşamını yitirdi.

Kovid-19 tedavisi görüyordu

Turizm ve Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit, yaşamını yitirdi. AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyelerinden biri olan ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit’in yaşamını yitirdiği haberini İçişleri Bakanı Soylu duyurdu.

İçişleri Bakanı Soylu, "Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız, Bakanımız, çalışma ve dava arkadaşımız, yol arkadaşımız Güldal Akşit ablamız Hakk’ın rahmetine kavuştu. Güldal ablamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı diliyorum" sözlerini kullandı.

Akşit, kasım ayı içinde Kovid-19’a yakalanmış ve hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Güldal Akşit kimdir?

1960 yılında Malatya'da dünyaya gelen Güldal Akşit, Eski Milletvekili ve İçişleri Bakanlığı müsteşarı Galip Demirel’in kızıdır.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda üniversite eğitimini tamamlayan Güldal Akşit, çalışma hayatına avukat olarak başladı.

14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti’nin kurucu üyeleri arasındadır.

22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Güldal Akşit, AK Parti iktidarı döneminde Turizm Bakanı ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı görevlerinde yer aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliği görevinde de bulunan Akşit; 9 Nisan 2009’da Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı oldu.

12 Haziran 2011'e kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı’nda kurucu başkanlık görevinde bulundu.

2006 yılından beri AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığını yapan Akşit;

2011-2014 arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulundu. AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı görevleriyle siyasi çalışmalarını sürdürdü.

Yorumlar (0)