Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak tutuklandı

İstanbul merkezli 5 kentte gerçekleştirilen 'resmi belgelerde sahtecilik' ve 'ihaleye fesat karıştırma' operasyonunda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da aralarında olduğu 11 şüpheli şahıs tutuklandı.

GÜNDEM 04.04.2022, 22:37 05.04.2022, 13:18
Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak tutuklandı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen tahkikat çerçevesinde gözaltına alınan ve Toprak'ın da aralarında olduğu 21 şüpheli şahıs, polis merkezindeki işlemlerinin sona ermesinin akabinde Küçükçekmece Adliyesi'ne gönderildi.

Burada savcılığa çıkarılan Toprak'ın da aralarında olduğu 11 şüpheli şahıs tutuklama, 10 şüpheli şahıs ise adli kontrol önlemi talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakim karşısına çıkarılan Toprak ve 7 aktif belediye çalışanının da aralarında olduğu 11 şüpheli şahsın tutuklanmasına, 10 şüpheli şahıs haklarında adli kontrol önlemleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi. 

Ne olmuştu?

Başsavcılık tarafından, Avcılar Belediyesi'nin önceki dönemdeki çok sayıda ihalede, 'resmi belgelerde sahtecilik' ve 'ihaleye fesat karıştırma' olaylarını gerçekleştirerek, kamu bütçesine zarar verdiği iddia edilen ve aralarında eski Başkan Toprak ile 15 belediye personelinin de olduğu 27 şüpheli şahıs hakkında 1 Nisan Cuma günü gözaltı kararı verilmişti.

Emniyet güçleri, Tekirdağ, Balıkesir, Antalya, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonlarda 21 şüpheli şahsı yakalamıştı.

Diğer 6 şüpheli şahsın da Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen benzer bir operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderildikleri anlaşılmıştı.

Yorumlar (0)