Eşinin, engelli oğlunu öldürdüğüne inanmadı: 'Benim eşim yapmaz'

GÜNDEM 07.04.2021, 14:39 08.04.2021, 11:07
Eşinin, engelli oğlunu öldürdüğüne inanmadı: 'Benim eşim yapmaz'

Kocaeli’de, dilsiz ve sağır oğlu Bülent Erdem’i katlettiği 11 yıl sonra ortaya çıkan ve tutuklanan baba hakkında 24 yıl hapis cezası istendi.

Öldürülen çocuğun annesi, eşinin çocuğunu öldürdüğüne inanmadığını ve çocuğunun haylaz olduğunu söyledi.

Sağır ve dilsiz oğlunu öldürüp yol kenarına attı

8 Aralık 2008’de Kocaeli Karamürsel’de meydana gelen olayda; yoldan geçmekte olan vatandaşlar, yolun kenarında hareketsiz yatan bir şahsı gördükten sonra jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, yerde yatan şahsın silahla öldürüldüğünü belirledi. Olaya ilişkin incelemeler sonrası ekipler, cesedin dilsiz ve sağır Bülent Erdem’e ait olduğunu öğrendi. Cinayetin failinin bulunamadığı olaydan 11 yıl sonra dosya tekrar açıldı.

Olaya ilişkin yeni bir soruşturma başlatan ekipler, Baba Necmi Erdem’i, ifadelerinde çelişki olduğu gerekçesiyle gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde baba Necmi Erdem’in, oğluyla yaşadığı tartışmanın ardından oğlunu, kiralık arabasında bulunan silahla öldürerek yol kenarına attığını tespit etti. İfadesi alınan babanın mahkemede yargılanmasına devam edildi.

“Benim eşim yapmaz”

 Baba Necmi Erdem’in olayla ilgili duruşması devam ederken duruşmaya, taraf avukatlarından hayatını kaybeden Bülent Erdem’in kardeşi Ayhan Erdem, anne Hayriye Erdem ve katil şüphelisi Necmi Erdem katıldı. Anne Hayriye Erdem, duruşmada şikayetçi olmadığını söylerken “Benim eşim böyle bir şey yapmaz, oğlum engelliydi, çok haylazdı. Ben, eşimin oğlunu öldürdüğüne inanmıyorum” sözlerini kullandı.

Sanık Necmi Erdem ise olayın kargaşadan doğduğunu ve bunun yaşanmasını istemediğini aktardı. Araba içinde tartıştıklarını belirten Necmi Erdem, çocuğunun kendisine silah çektiğini ve silahın üzerine atlarken silahın bir anda patladığını anlattı. Olayın ardından silahı denize attığını söyleyen Nemi Erdem hakkında Cumhuriyet Savcısı, çocuğunu öldürmesi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet, ancak suçun haksiz tahrik koşulları altında işlenmesi sebebiyle 24 yıla kadar hapis cezas verilmesini talep etti.

Sanığın tutukluluk hâlinin devam etmesi yönünde karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 


Yorumlar (0)