Eşini para uğruna öldüren şahıs hakkında gerekçeli karar açıklandı

Muğla’da meydana gelen olayda Hakan Aysal eşi Semra Aysal’ı çıktığı kayalıklardan kasten aşağıya attığı iddiasıyla yargılanmıştı. Olaya ilişkin gerekçeli karar açıklandı.

GÜNDEM 08.03.2022, 17:44 09.03.2022, 17:47
Eşini para uğruna öldüren şahıs hakkında gerekçeli karar açıklandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde meydana gelen olayda kayalıklara çıkarak hamile olan eşini aşağıya iterek ölümüne sebep olduğu iddia edilen Hakan Aysal hakkında verilen ağırlaştırılmış hapis cezasına ilişkin gerekçeli karar açıklandı. Kararda ağırlaştırılmış müebbet alan Aysal hakkında müebbet gerekçesi ve muhalefet şerhinin gerekçesi açıklandı. Açıklanan kararda Hakan Aysal’ın evlenmeden 2 ay önce sigortadan tazminat alabilmek amacıyla Semra Aysal adına rızası ve bilgisi dışında lehtar olarak 1 yıllık ferdi hayat sigortası yaptırdığı aktarıldı. Ayrıca Aysal’ın suçtan kendisini korumak için Kocaeli’nin Gebze ilçesine dönüş bileti aldığı ve eşini burada üç saat kadar oyalayarak etrafın tenhalaşmasını beklediği aktarıldı.

Olağan akışa aykırı olduğu belirlendi

Kararda ayrıca Hakan Aysal’ın olay yerinde bulunmasına rağmen eşinin çığlıklarını şaka zannetmesi ya da böcek gördüğüne dayandırması gibi gerekçeler de olağan akışa aykırı olduğu vurgulandı. Gerekçeli kararda ayrıca yapılan eylemin acı ve ısdırap vermek adına psikolojik bir dürtüyle yapıldığına dair herhangi bir delilin yer almadığı da açıklandı.

Yorumlar (0)