Esenyurt’ta panik! Minibüsün altında kaldı, idrar kanalı koptu

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde, sokakta arkadaşıyla oyun oynarken servis minibüsünün altında kalan 5 yaşındaki küçük çocuğun prostattan penise bağlanan idrar kanalı koptu. 

GÜNDEM 06.06.2022, 13:54 07.06.2022, 09:34
Esenyurt’ta panik! Minibüsün altında kaldı, idrar kanalı koptu

Edinilen bilgiye göre sokakta arkadaşıyla oyun oynayan 5 yaşındaki Yusuf Çekil, bölgeden geçen ve kendisini fark etmeyen bir servis minibüsünün altında kaldı. Servis minibüsü Çekil’in karnının üzerinden geçerken, acı içinde kıvranan küçük çocuğun imdadına çevredeki vatandaşlar ve ailesi yetişti. Bölgeye sevk edilen ambulans eşliğinde Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz çocuğun birçok kemiğinin kırıldığı, prostattan penise bağlanan idrar kanalının da koptuğu belirlendi. 

Ameliyat kararı alındı

Olay sonrası durum değerlendirmesi yapan doktorlar, küçük çocuğun idrar yollarında ilerleyen yaşlarda da herhangi bir sorun yaşamaması adına ameliyat kararı aldı. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Çelebi ve Uzman Dr. Özgür Kuzdan önderliğinde ameliyata başlayan doktor heyeti, başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonucu idrar kanalındaki iki ucun yeniden bağlandığı belirtilirken, Yusuf Çekil’in sağlık durumunun ise iyi olduğu açıklandı. Tedavi sürecini tamamlayan talihsiz çocuk, ardından hastaneden taburcu edildi. 

Başarılı bir operasyonu geride bıraktılar

Küçük çocuğun tedavi süreci sonrası açıklamalarda bulunan Do. Dr. Süleyman Çelebi ve Uzman Dr. Özgür Kuzdan, çok zor bir ameliyatı geride bıraktıklarını dile getirdiler. İdrar kanalındaki kopmanın çok sık görülen bir durum olmadığını belirten doktorlar, başarılı bir operasyonu geride bırakmanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurguladılar. 

“İdrar kanalı kopması dünyada çok sık rastlanılan bir durum değil”

Çocuğun ilerleyen yaşlarda problem yaşamaması adına böyle bir operasyonu zorunlu olarak gördüklerini dile getiren Dr. Özgür Kuzdan, “Çocuğumuzun üzerinden minibüs geçmiş, pek çok yerinde kırıklar, ezilmeler mevcuttu. O esnada ne yazık ki idrar kanalı da kopmuş. İdrar komple bölgeye akmış. Yusuf’u bu şekilde teslim aldık. İdrar kanalı kopması dünyada çok sık rastlanılan bir durum değil. Diğer organlarda da çok ciddi tahribatlar görülebilirdi” şeklinde konuştu.

“Başarılı bir operasyonla kopan idrar kanalı yeniden birbirine bağlandı”

Ameliyat öncesi tüm tespitlerin yapıldığını vurgulayan Kuzdan, “Çocuğumuzun filmleri çekildi, doktorlarımızla değerlendirmeler yaptık. Ardından ameliyata geçtik. Başarılı bir operasyonla kopan idrar kanalı yeniden birbirine bağlandı. Apış arası denen noktadan içeri girerek operasyonumuzu gerçekleştirdik ve dikişlerimizi atarak ameliyatımızı noktaladık. Bu ameliyatı gerçekleştirmeseydik belki de çocuğumuz ileriki yaşlarda büyük sorunlarla karşılaşacaktı. Ömür boyu bu riski yaşamaması adına bu operasyonu başarılı bir şekilde tamamladık” ifadelerini kullandı. 

“Elim ayağıma dolaştı, ne yapacağımı şaşırdım”

Oğlunun kaza geçirdiğini mesai başındayken öğrendiğini dile getiren baba Şerif Çekil, “Ben o sırada çalışıyordum. Beni arayıp haber verdiler. Elim ayağıma dolaştı. Ne yapacağımı şaşırdım. Yolun üzerinden geçen servis minibüsü oğlumu görmeyince üzerinden geçmiş. Bölgedeki vatandaşlar bağırmışlar, uyarmışlar ama fark etmemiş. Karın bölgesinin üzerinden geçmiş. Elbette kötü niyetli bir şekilde olmamıştır ancak böyle bir şeyin yaşanması bizi çok korkuttu. Sokak aralarından, caddelerden geçerken çok daha dikkatli bir şekilde araç sürülmesi gerekiyor. Çünkü bu bölgelerde çoğu zaman çocuklarımız oyun oynuyor” dedi. 

“Servis şoföründen şikâyetçi olduk”

Kendisinin tekstil fabrikasında gece mesaisinde olduğunu belirten baba Çekil, “Ben işte çalışırken bu haberi alınca apar topar döndüm. Oğlumu ambulans eşliğinde Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırdılar. Çok kötü vaziyetteydi, karnında teker izi bile duruyordu. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Çok şükür diyoruz. Hakikaten yüreğimiz ağzımıza geldi. Şu an durumu hamdolsun biraz daha iyi. Çocuklarımızı sokağa salma konusunda artık korkar hale geldik. Olay hakkında servis şoföründen şikâyetçi olduk. Bu konu hakkında da avukatımı görevlendirdim. Gerekli süreci bir an önce başlatacağız. Çocuk küçük yaşta zaten, neyin ne olduğunu bilemez ama araç sürücülerinin tedbirli hareket etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

“Çocuk bize teslim edildiğinde idrarını yapamaz vaziyetteydi”

Yusuf’un sağlık durumu hakkında detayları paylaşan Doç. Dr. Süleyman Çelebi ise yaptığı açıklamada, “Çocuk bize teslim edildiğinde idrarını yapamaz vaziyetteydi. Bu bölge, kolay kolay tedavi edilebilecek bir bölge değil. Uluslararası alanda da en zor ameliyatlardan birini gerçekleştirdik. Çocuğun pek çok yerinde çeşitli ezilmeler ve kırıklar mevcuttu. Gerekli incelemeleri ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra ameliyatla birlikte küçük Yusuf’u sağlığına kavuşturabileceğimizi düşündük. Bunun için gerekli şartların mevcut olduğunu fark ettik. Zor bir ameliyat geçti ancak iki ucu yeniden birbirine bağlamayı başardık. Çocuğumuz yeniden sağlığına kavuşmuş vaziyette” ifadelerini kullandı. 

“Bu operasyon, Yusuf’un geleceğine çok önemli katkılar sağlayacak”

Operasyonun önemine vurgu yapan Doç. Dr. Süleyman Çelebi, “Eğer bu ameliyatı gerçekleştirmeseydik, ilerleyen süreçte çocukta cinsel sorunlar ve idrar yapma problemi ortaya çıkacaktı. Çocuğun yaşı küçük olması da bir avantaj oldu. Erkenden bu probleme müdahale ederek, ileride yaşanabilecek olası sorunların önüne geçmiş olduk. Bu operasyon, Yusuf’un geleceğine çok önemli katkılar sağlayacak. Ameliyatımızı sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamladık. İdrar konusunda bundan sonraki yaşamında bir sıkıntı yaşayacağını tahmin etmiyoruz” dedi. 

“Eğer ameliyat yapılmasıydı, çocuğumuz ömür boyu idrar kaçırma sorunu ile yüzleşecekti”

Taburcu edilen talihsiz çocuğa sağlıklı ve uzun bir ömür dileyen Doç. Dr. Çelebi, “İnşallah bundan sonraki yaşamında buna benzer sıkıntılar yaşamayacak. Eğer ameliyat yapılmasıydı, çocuğumuz ömür boyu idrar kaçırma sorunu ile yüzleşecekti. Cadde ve sokak üzerinde oyun oynayan çocuklar konusunda ailelerin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle yaz aylarında bu tür vakaları daha çok görüyoruz. Kör noktalardan mümkün olduğunca çocukları uzaklaştırmak gerekiyor. Araçların fark edemeyeceği dar alanlardan çocukları uzaklaştırmak gerek. İnşallah bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız. Bir kez daha çocuğumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)