Kiralık dairenin camından düştü! Rabia Yaman'ın arkadaşlarının ifadeleri ortaya çıktı

Esenyurt’ta lüks bir site içerisinde bulunan dairenin camından düşen genç kız hayatını kaybetti. Henüz sebebi bilinmeyen ölüm çevrede bulunan herkesi şaşkına çevirdi. Olayın yaşandığı dairede 1’i kadın toplamda 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin verdiği ifadeler sonrasında genç kızın ölümüyle sebebi netlik kazanırken soruşturma devam ediyor.

GÜNDEM 24.05.2022, 11:21 24.05.2022, 16:06
Kiralık dairenin camından düştü! Rabia Yaman'ın arkadaşlarının ifadeleri ortaya çıktı

Olay, akşam vakitlerinde Esenyurt Piri Reis Mahallesi'nde yaşandı. Söylenenlere göre, 2'si kadın toplamda 4 kişi lüks bir site içerisinde bulunan günübirlik kiralık daireye gitti. Eğlenme amacıyla gittikleri evde, alkol aldıkları söylenen 4 kişilik arkadaş grubundan Rabia Yaman (17), camdan aşağı düştü.

Arkadaşları kaçmaya çalıştı

Yanında bulunan arkadaşları olayı görünce panik yaparak siteden uzaklaşmaya çalıştı. Yaşanan olayı fark eden komşular 3 arkadaşı yakalayarak durumu polise bildirdi. Polisin ihbar üzerine olay yerine gelmesiyle beraber 3 şüpheli gözaltına alınarak emniyete gönderildi. Sağlık birimleri tarafından yapılan ilk incelemede Rabia Yaman'ın olay sırasında yaşamını yitirdiği tespit edildi. Polisin emniyet şeridi çekerek çevrede güvenlik önlemi almasıyla beraber olayla ilgili inceleme başlatıldı. Diğer yandan birden fazla suç kaydının olduğu açıklanan Rabia Yaman'in cansız bedeni Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Polis merkezinde verilen ifadeler şaşırttı

4 kişilik grubun içerisinde yer alan Volkan C. ifadesinde, “Ben sadece Mehmet’i ve E.C.A.’yı tanırım. Rabia'yla o gün tanıştım. Hep beraber ev kiraladık. Daha sonra da alkol içmeye başladık. Kısa bir zaman sonra Rabia ayağa kalktı ve lavaboya gideceğini söyledi. Önce cama doğru koşmaya başladı bende hızlı bir şekilde kolundan yakaladım. Daha sonra yan odada olan Mehmet ve E.C.A’yı çağırdım. ‘Bakın bu kız aşağı atlayacak’ dedim. Daha sonra E.C.A yanımıza gelerek, ‘biz bir kız kıza konuşalım’ dedi. İçeride konuşuyorlardı. Daha sonra alkolün etkisinden olabilir. Rabia tekrar hızlı bir şekilde cama doğru koştu ve aşağı atladı” dedi.

“Sadece, ‘Rabia atladı’ sesini duyduk”

Mehmet K.'nin verdiği ifadesinde ise, “E.C.A ve ben yan odada oturuyorduk. Volkan bizi yanına çağırıp 'Bakın bu kız camdan atlayacak' dedi. Bizde hemen yanlarına gittik. E.C.A. Rabia’ya ‘kız kıza konuşalım biraz’ dedi. Daha sonra bir bağırtı duyduk. E.C.A. 'Rabia atladı' diye bağırıyordu. Ben bunun haricinde başka hiçbir şey bilmiyorum, görmedim de” şeklinde ifade etti.

Soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)