Esenyurt'ta 6 polis tutuklandı

Esenyurt'ta Suriyeli iki şahsın otomobiline uyuşturucu ve sahte para koydukları tespit edilen 6 polis memuru tutuklandı.

GÜNDEM 30.03.2022, 19:08 31.03.2022, 11:16
Esenyurt'ta 6 polis tutuklandı

Aktarılan bilgilere göre, Esenyurt'ta rutin kontroller esnasında polis ekipleri, içerisinde Suriyeli Salman ve Hamud adlı iki şahsın yer aldığı bir otomobili durdurarak arama yaptı. Arama esnasında araçtaki bir kişinin üzerinden 34 bin TL ve 9 bin dolar çıktı. Ardından yabancı uyruklu iki kişi, araçta uyuşturucu ve sahte para olduğu iddiasıyla gözaltına alınarak karakola götürüldü. Suriyeli şahıslar bu durumu reddederek savcılığa başvuruda bulundu. Başvuru üzerine savcılık karakoldan bilgi talep etti. 


(Arşiv)

6 polis tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın verdiği talimat doğrultusunda, olayı incelemek adına özel bir ekip oluşturuldu. Titiz ve detaylı incelemenin akabinde tutulan kayıtların tamamen sahte olduğu, araçta ele geçirilen paraların da eksik olduğu belirlendi. Otomobilde uyuşturucu ve sahte para olmadığı, bir miktar uyuşturucu ve sahte parayı araca polis memurlarının koyduğu tespit edildi. Polis memurlarının 34 bin TL ve 9 bin dolar yerine, 14 bin 770 TL ve 3 bin doları kayıtlara geçirdikleri belirtildi. 6 polis memuru hakkında idari ve adli tahkikat başlatıldı. Olaya karıştığı tespit edilen Mehmet S., Mehmet Salih G., Emrah A., Ekrem Y., İlhami Y. ve Burhan A. adlı polis memurları tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)