Esed yığınak yaptı, TSK harekete geçti!

Esed ordusunun İdlib ile çevresini ağır silahlarla ve askerlerle konuşlandırması sonrası TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) saldırı ihtimaline karşı harekete geçti.

GÜNDEM 05.01.2021, 08:18
Esed yığınak yaptı, TSK harekete geçti!

Beşşar Esed rejimi ile muhalif grupları birbirinden ayıran cephe hatları, son hafta içinde rejim tarafından ağır silahlarla ve askerlerle konuşlandırıldı. Bölgeye yüksek sayıda tanklar, ZPT'ler (zırhlı personel taşıyıcı), zırhlı araçlar, kurşun geçirmez seyyar güvenlik kabinleri ve radarlar yerleştirildi. Beşşar Esed rejiminin olası saldırılarını karşılamak ve cevap vermek için bölgede mevziler kazıldı ve yeni karakollar kuruldu.

Türkiye’den İdlib’e sevk hazırlığı yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) takviye askerî konvoyu ise, İdlib karayolunda saldırıya maruz kaldı. Yerel askerî kaynaklardan alınan bilgilere göre henüz kimlikleri tespit edilemeyen bir grup tarafından pazar gecesi gerçekleştirilen roketli saldırıda herhangi bir can kaybı olmadı. Bölgedeki kaynaklar ise, pazar gecesi düzenlenen saldırı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından kapsamlı operasyonun düğmesine basıldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)