Esed'in komutanları öldürüldü!

TSK'nın İdlib'den gelen şehit haberlerinden sonra bölgede topçu ve SİHA'larla gerçekleştirdiği saldırılarda Suriye ordusundan 3 general ve 1 kurmay albayın da öldürüldüğü bildirildi.

GÜNDEM 29.02.2020, 15:36 29.02.2020, 15:57
Esed'in komutanları öldürüldü!

İdlib'de Türk askerine yönelik yapılan ve 34 askerin şehit olduğu saldırı sonrası TSK'nın bölgeye yönelik operasyonları sürüyor.

Son 2 günde yapılan saldırılardan sonra rejimin 2100'ün üzerinde asker kaybettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Sahadan alınan bilgilere göre ölen rejim askerleri içerisinde 1 tümgeneral, 2 tuğgeneral ve 1 kurmay albay da yer alıyor.

Suriye kaynaklarına göre saldırıda Cumhuriyet Muhafızları 73. Tabur Komutanı Şehit Tuğgeneral İsmail Ali ile yine Cumhuriyet Muhafızları 124. Tugayı Komutanı Tuğgeneral Barhan Rahmoun ile Albay Mazen Farwati, Kaptan Osama Jaber öldü.

 

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan İdlib'de yapılan operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada, "Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; ateş altına alınan rejim hedeflerinden 8 tank, 4 zırhlı muharebe aracı, 5 obüs ve 2 çok namlulu roketatarın imha edildiği, 56 rejim unsurunun da etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir" denilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün yaptığı konuşmada 2100'ün rejim unsurunun ve rejim kuvvetlerinin kimyasal silah üretimi yaptığı 7 deponun da vurulduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)