Esed "gel" dedi, PKK gelmeyince Esed intikam aldı!

Beşşar Esed rejimi ve Rusya, bölücü terör örgütü YPG/PKK'ya "gel birleşelim" çağrısı yaptı. YPG/PKK, Esed ve Rusya'dan gelen teklifi reddetti. Buna kızan Esed rejimi, Barış Pınarı Harekatı bölgesi yakınındaki Tel Temır'dan çekilerek YPG/PKK'yı yalnız bıraktı.

GÜNDEM 31.10.2019, 10:31 31.10.2019, 10:38
Esed "gel" dedi, PKK gelmeyince Esed intikam aldı!

Beşşar Esed rejimi ve Rusya, Barış Pınarı Harekâtı'yla ağır darbe yiyen bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın rejimle birleşmesini istedi. Terör örgütü YPG/PKK, "örgütün yapısının korunması" güvencesi verilmediği gerekçesiyle teklifi reddetti.

Esed rejiminin haber ajansı duyurdu

Beşşar Esed rejiminin haber ajansı SANA, Savunma Bakanlığının "SDG" adını kullanan terör örgütü YPG/PKK'ya "safları birleştirme" ve "rejim ordusuna katılma" çağrısı yaptığını duyurdu.

Terör örgütü YPG/PKK ise internet sitesinden yayımladığı cevapta, birleşme çalışmasına örgütün ayrı yapısını tanıyıp varlığını koruyacak bir siyasi uzlaşıyla başlanabileceğini ve rejimin kullandığı dilin rahatsız edici olduğunu söyledi.

Esed çekilerek intikam aldı

Beşşar Esed rejiminin, bölücü terör örgütü YPG/PKK'dan gelen olumsuz cevaptan kısa süre sonra Rasulayn'ın güneydoğusunda Barış Pınarı Harekâtı bölgesi yakınlarındaki Tel Temır'dan güçlerini çekip bölücü terör örgütü YPG/PKK'lı teröristleri yalnız bıraktığı görüldü.

Rusya da "gelin birleşin" dedi

Diğer taraftan Rusya'nın da devreye girerek bölücü terör örgütü YPG/PKK'ya rejimle birleşmesi için ısrarlı mesajlar gönderdiği fakat henüz istediği cevabı alamadığı öğrenildi.

Yorumlar (0)