Esed'den Türkiye'ye küstah tehdit!

Beşşar Esed, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Harekâta karşı çıkan ve Türkiye'yi küstah bir şekilde tehdit eden Esed, "Suriye'nin herhangi bir noktasında gerçekleşen Türkiye'nin operasyonuna kesinlikle yanıt vereceğiz." dedi. 

GÜNDEM 17.10.2019, 17:09 17.10.2019, 17:13
Esed'den Türkiye'ye küstah tehdit!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır güvenliğini sağlamak için terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ'a karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sürerken Suriye'den bir skandal açıklama geldi. 

Operasyondan rahatsız olan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, "Topraklarımızın herhangi bir noktasında gerçekleşen Türkiye'nin harekatına Suriye, bütün meşru imkanlarıyla yanıt verecektir." ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin operasyonuna yanıt vereceğiz"

Reuters haber ajansının aktardığı bilgiye göre, Suriye resmi medyası, Beşşar Esed'in Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin açıklamasını duyurdu. Harekât için "apaçık saldırganlık" diyerek küstah bir açıklamada bulunan Esed, "Suriye'nin herhangi bir noktasında gerçekleşen Türkiye'nin operasyonuna kesinlikle yanıt vereceğiz." dedi. 

"Garantör konumunu kaybettirdi"

Suriye Arap Haber Ajansı SANA, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı resmî kaynağına dayanarak, "Türkiye'nin Suriye topraklarına yönelik saldırganlığı, Erdoğan rejiminin yayılmacı hırsları ve geçmiş zaman evhamlarının bir sonucu olup Ankara'ya Astana süreci çerçevesindeki garantör konumunu kaybettirdi, tüm Suriyeliler bu saldırıya karşı koymak için birleşti." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)