Esed'den küstah açıklama: Erdoğan, Suriye topraklarını çalmak istiyor!

8 yıl sonra ilk kez İdlib'e giden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Kürtlerle neden anlaşma yaptığını açıkladı.

GÜNDEM 22.10.2019, 14:19 22.10.2019, 14:27
Esed'den küstah açıklama: Erdoğan, Suriye topraklarını çalmak istiyor!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, iç savaş başladığından bu yana ilk kez İdlib'i ziyaret etti. Beşar Esed, burada çeşitli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında özellikle Türkiye'ye yüklenen Esed, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandal bir iddiada bulundu.

Esed, Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'de "saldırganlığa" başladıktan sonra bölgedeki siyasi ve askeri güçlerle iletişim kurduklarını, Türkiye'yle savaşacak her grubu desteklemeye hazır bulunduklarını söyledi.

"Kürtler, kuzey Suriye'yi korumak için hazır"

Esed, "Bu bir siyasi karar değil, anayasal ve vatani bir görev. Eğer bunu yapmasaydık, bu toprakları hak etmezdik" dedi ve Kürtlerin uzun süredir kuzey Suriye'yi korumak için hazır olduklarının işaretlerini verdiğini, bu güvenceye artık kendisinin de sahip olduğunu söyledi. Esed, Türkiye'nin bölgede sadece birkaç gün içinde az bir miktar kenti kontrol edebildiğini söyledi.

Suriye'deki çatışmanın kilidinin İdlib'den geçtiğini iddia eden Esed, "Suriye'nin tüm bölgeleri aynı derecede önemli, ancak askeri duruma bağlı olarak bazı bölgelere öncelik veriliyor" şeklinde konuştu.

"Suriye topraklarını çalmak istiyor"

Esed, skandal olarak nitelendirilebilecek bir iddia ile Türkiye'nin, Suriye topraklarının bir kısmını ve bölgedeki doğal zenginlikleri çalmak düşüncesiyle hareket ettiğini iddia etti. Türkiye'yi, kuzey Suriye'de yayılmacı bir politika gütmekle suçlayan Esed, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Suriye'nin petrol ve buğdayını çaldı, şimdi de Suriye topraklarının bir kısmını oradaki doğal zenginliklerle birlikte çalmak istiyor" dedi.

Yorumlar (0)