Esed, 8 yıl sonra ilk kez oraya gitti!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, iç savaş başladığından beri ilk kez İdlib'e gitti.

GÜNDEM 22.10.2019, 12:58
Esed, 8 yıl sonra ilk kez oraya gitti!

Suriye İç Savaşı'nın başladığı 2011'den bu yana ilk kez İdlib'i ziyaret eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Suriye Ordusu'nun radikal İslamcı örgütlere karşı yürüttüğü mücadeleyi yakından takip etti. Esed, İdlib operasyonu için "Suriye'nin tümündeki kaos ve terörü sonlandırmanın anahtarı" kelimelerini kullandı.

Beşar Esed, İdlib kırsalında bulunan Hubeyt kasabasını ziyaret etti ve burada bulunan ordu birliklerini denetleyerek "İdlib'deki cihatçıların yenilgiye uğratılmasıyla birlikte savaş da sona erecektir" şeklinde konuştu.

İdlib'in kaderi Soçi'de belli olacak

Türkiye, Rusya ve İran'ın garantör ülkeleri olduğu Soçi mutabakatı, İdlib'deki silahlı örgütlerle Suriye Ordusu arasındaki çatışmayı bir ateşkesle durdurmuştu. Suriye Ordusu'nun 31 yaz aylarında yürüttüğü harekât, Rusya'nın arabulmasıyla 31 Ağustos'ta durdurulmuştu.

Türkiye, İdlib'de 12 gözlem noktası barındırıyor ve Suriye'nin bölgedeki hareketlerini yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün Soçi'de gerçekleştireceği görüşmede İdlib'deki son durumun da konuşulması bekleniyor. İdlib'de bulunan 15 ila 20 bin arasında bir sayıda olduğu tahmin edilen radikal İslamcıların nasıl bir şekilde çözümleneceği henüz bilinmiyor.

Yorumlar (0)