Erzurum, Kars ve Ağrı’da Eren Kış-10 Operasyonu başlatıldı 

İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan bilgiye göre 790 personelin katılımıyla 3 şehirde “Eren Kış-10 Çemçe-Madur Operasyonu” başlatıldı. Operasyona Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin ismi verildi. 

GÜNDEM 03.12.2021, 11:29 05.12.2021, 09:15
Erzurum, Kars ve Ağrı’da Eren Kış-10 Operasyonu başlatıldı 

PKK terör örgütünün tüm izlerini ülke topraklarından silmek ve terör konusunu ülke gündeminden çıkarmak için yapıldığı belirtilen Eren Kış Operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Eren Kış-10 Operasyonu Ağrı-Erzurum-Kars üçgeninde bu sabah başlatıldı. Güvenlik korucuları, Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komandolar tarafından düzenlenen operasyonda toplam 70 operasyonel tim ve 790 personel görev alıyor. 



Mehmetçik, Çemçe-Madur’da 

Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresindeki personellerin lider konumda olduğu operasyon Çemçe-Madur’da vuku bulacak. Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin isminin verildiği operasyonu İçişleri Bakanlığı şu şekilde duyurdu: 



Ferhat Çiftçi, Kars’ta şehit düşmüştü 

34 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi, 18 Mayıs 2020 tarihinde Kars’ta şehit düşmüştü. Kağızman ilçesinin Çemçe bölgesinde yürütülen operasyona katılan ve sıcak temasta ağır yaralanan Çiftçi, Kars Kafkas Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Çiftçi, evli ve 1 çocuk babasıydı. 

Yorumlar (0)