Erzincan’daki maden işletmesi için harekete geçildi! Yeni karar...

Erzincan’ın İliç ilçesinde, maden işletmesi tarafından faaliyet yürütülen alanda ortaya çıkan çevre kirliliği sonrası harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgedeki çalışmaları durdurma kararı aldı.  

GÜNDEM 27.06.2022, 16:56 27.06.2022, 16:59
Erzincan’daki maden işletmesi için harekete geçildi! Yeni karar...

İlçede çalışmalarını sürdüren maden işletmesinin solüsyon botu hatlarında geçen hafta meydana gelen arıza sonucu, Çevre Kanunu’na istinaden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ekipler faaliyet bölgesine gönderilmiş ve yapılan incelemeler sonrasında işletmeye en üst sınır olan 16 milyon 441 bin liralık para cezası kesilmişti. Para cezasının ardından maden işletmesi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. 

27 adet numune inceleniyor

Bakanlığa bağlı ekiplerin gözetiminde gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının yeterli olup olmadığına ilişkin de araştırmalar sürüyor. Konunun tespit edilmesi amacıyla ilgili birimlerin laboratuvarlarında toplam 27 adet numune üzerinde analizler gerçekleştiriliyor. Bölgede ilave iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmeden ve benzeri olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemler alınmadan yeni bir faaliyete izin verilmeyecek.

Yorumlar (0)