ERÜ'de Kovid-19 aşısının faz-2 uygulamaları bugün sona erecek

Erciyes Üniversitesinde Kovid-19’a karşı geliştirilmiş olan aşı adayının faz-2 ikinci dozunun bugün yapılacağı açıklandı.

GÜNDEM 09.04.2021, 16:09 09.04.2021, 23:14
ERÜ'de Kovid-19 aşısının faz-2 uygulamaları bugün sona erecek

Erciyes Üniversitesinin açıklamasında, ERÜ Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde geliştirilen, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığının da desteklediği aşı adayının faz-2 çalışmaları çerçevesinde ikinci dozunun bugün, son gönüllülere uygulanacağı bildirildi.

“Aşı çalışmasına katılmaktan mutluyum”

Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan aşının faz-2 uygulamasının gönüllüsü, aşının ilk dozunda herhangi bir yan etki yaşanmadığını söyleyerek aşı çalışmasına gönüllü olup katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, aşının faz-2 çalışmalarının ikinci doz uygulamasının bugün tamamlanacağını açıkladı.

Değerlendirmelerin 3 hafta süreceğini ve faz-2 çalışmalarının nisan sonunda tamamlanacağını ifade eden Mustafa Çalış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilindiği üzere faz-2 aşamasını 250 gönüllüyle gerçekleştiriyoruz. 10 Şubat 2021 itibariyle Erciyes Üniversitesinin geliştirdiği yerli aşının faz-2 aşamasına geçtik. Bugün ise ikinci doz aşılamalar  tamamlanacak. Bu faz-2 aşamasında etkinliğe ilişkin yeni veriler elde edilecek. Araştırma ekibimiz, birinci dozlamadan beri etkinliği takip etmekteler. İkinci dozlamanın ardından iki ya da üç hafta sonunda gönüllülerimizden alınan kan örneğindeki antikor oluşumu ve farklı parametrelere bakarak etkinliğini göstermiş olacağız. Şu ana kadar elimizdeki veriler etkinliğin iyi derecede olduğunu gösteriyor. İkinci dozlamanın 2-3 üç hafta içerisinde etkinliğinin sonuçlanmasından sonra faz-2 uygulamasının sonuçlarını Sağlık Bakanlığımıza iletip raporlayacağız. Nisan ayının sonlarına doğru faz-2 aşamasını bitirip faz-3 aşamasına geçmeyi umuyoruz."

Yorumlar (0)